Annonce
Fyn

Ingen fynske overraskelser i regeringens trafikplan: Spillet er først lige begyndt og med blind makker

Birgit Bakkær. Foto: Michael Bager

Tre glade socialdemokratiske borgmestre fra Middelfart, Odense og Faaborg-Midtfyn jublede i går over deres regerings plan for et gigantløft af infrastrukturen i Danmark frem mod 2035. På forhånd var de blevet orienteret om, at deres parti ville sætte penge af til en udvidelse af motorvejen ved Odense, en forundersøgelse af en Fyn-Als-bro og som der står i udspillet se på perspektiverne for en ny tredje Lillebæltsbro med plads til både tog og biler. Om der er tale om en egentlig forundersøgelse er uklart.

Det er også alt for tidligt at sige noget om, hvorvidt Fyn får en ny bro. Der er lavet mange undersøgelser gennem tiden, der blot er endt i en skuffe. Blandt andet en ny Bogense-Juelsminde bro. Det eneste, der står klokkeklart, er, at betalingsanlægget på Storebæltsbroen nok engang kommer til at levere milliarder til nye veje og forbedringer af den kollektive trafik.

Fingrene i Storebæltskassen kom dog kun frem i går, fordi en journalist spurgte ind til det på pressemødet. I det hele taget bærer den offentliggjorte plan præg af en række ubesvarede spørgsmål til frustration for flere af de partier, der nu skal ind til forhandlingsbordet og indlede spillet om trafikmilliarderne med en blind makker. Omvendt giver det selvfølgelig rum til netop forhandlinger.

Annonce

Først når de er afsluttet ved for eksempel borgmesteren i Odense, om han reelt har grund til at juble over den motorvejsudvidelse, som har været mange år undervejs. Tænk sig nu, hvis den ekstra asfalt først kommer tæt på 2035. Det sker dog næppe, da anlægsloven forlængst er vedtaget, og det ville have været en kæmpe overraskelse, hvis de ekstra spor ikke var med i regeringens forslag.

Fremrykningen af højhastighedsbanen på Vestfyn var også ventet, men hvad med penge til letbanen i Odense og støjværn ved motorvejen i Nyborg? Og er der reelt sat penge af til en opgradering af vejen mellem Faaborg og Odense, som borgmesteren har forstået på de meldinger, han har fået? Svarene kendes først, når der formentlig inden sommer er indgået et forlig, der vil blive brugt i valgkampen til kommunalvalget i november.


Det er også alt for tidligt at sige noget om, hvorvidt Fyn får en ny bro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Annonce