Annonce
Svendborg

Influenza-vaccine går som varmt brød: - Det er overhovedet ikke normalt

På byens apoteker oplever man lige nu, at udbuddet på vaccine mod influenza og lungebetændelse ikke kan leve op til efterspørgslen. Foto: Katarina Barling Jørgensen
Ekstraordinært mange vælger i år at lade sig vaccinere mod influenza og lungebetændelse. Også så mange, at udbuddet har svært ved at leve op til efterspørgslen, og nogle går derfor forgæves på apoteket.
Annonce

Svendborg: Bjarne Gregersens kone troede, at hun skulle til lægen og vaccineres mod influenza. Men tiden blev aflyst, fordi lægen ikke længere havde flere vacciner. På Sct. Nicolai apotek var situationen den samme.

Sådan skriver Bjarne Gregersen i en mail til Fyns Amts Avis, der har fulgt op på sagen, og taget kontakt til både Sct. Nicolai Apotek og Løve Apotek i Vestergade.

- Det er overhovedet ikke normalt, det her. Det er et landsdækkende problem, og det er jo på grund af covid-19 at der er meget øget fokus på det, fortæller Per Wisbech, som er apoteker ved Sct. Nicolai Apotek.

Statens Serum Institut meddelte senest den 14. oktober på deres hjemmesiden, at man i år vil få svært ved at følge med på efterspørgslen af vacciner, og at der derfor kan opstå mangel.

Hvilket er det man allerede nu oplever, for på Sct. Nicolai Apotek bekræfter man, at man lige nu er løbet tør for vaccinen mod lungebetændelse og den almindelige influenzavaccine:Mange af dem, der normalt ikke bliver vaccineret, har valgt at blive vaccineret i år

Mette Christensen, farmaceut ved Løve Apotek- Siden 1. oktober har vi vaccineret flere end vi havde hele sidste år, og problemet er at Statens Serum Institut ikke kan følge med med vacciner. Men vi håber at få flere i slutningen af den her uge eller i starten af næste uge, fortæller Per Wisbech, og fortsætter:

- Sundshedsstyrrelsen meldte ud i wekenden, at på grund af, at der er mangel på vacciner i år, så må vi ikke vaccinere selvbetalere, men kun risikogrupper, personer over 65 år og kronisk syge og sårbare, for eksempel folk med astma, diabetes, gravide og så videre, siger han.

På Løve Apotek i Vestergade fortæller farmaceut Mette Christensen, at selvom at man her stadig har vacciner tilbage, så oplever de også situationen som værende ekstraordinær:

- Mange af dem, der normalt ikke bliver vaccineret, har valgt at blive vaccineret i år, fortæller hun, og tilføjer:

- Vaccinen mod lungebetændelse har vi ikke flere af. Der er udmeldingen at vi først kan forvente at få den igen til februar, siger hun.

På begge apoteker er influenzavaccinen til ældre over 85 år stadig på lager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG er på corona-standby resten af ugen

Annonce