Annonce
Erhverv

Skobutikkerne Askepot i Svendborg og Odense lukker: Indehaver vil koncentrere sig om ejendomsudlejning

Det bliver på lånt tid, når Askepot i Korsgade i Svendborg mandag åbner efter covid-19-nedlukningen. Stine Christiansen har besluttet at lukke både den og forretningen i Odense. Foto: Finn Eriksen
Askepot-skobutikkerne i Svendborg og Odense kører på sidste vers. Ikke fordi de går dårligt, men fordi indehaveren hellere vil koncentrere sig om ejendomsudlejning.

Svendborg/Odense: Der er andet i livet end sko og støvler - udlejningsejendomme, for eksempel.

Det er derfor, Stine Christiansen har besluttet at lukke sine Askepot-skoforretninger i Korsgade i Svendborg og Skt. Gertruds Stræde i Odense.

- Det er ikke, fordi det går dårligt, tværtimod, og det her heller ikke noget med corona at gøre. Vi har nærmest aldrig solgt så meget, som vi gør nu, og jeg heller ikke blevet syg eller andet. Jeg har bare været 18 år i detailhandlen og er kommet frem til, at nu skal der nok ske noget andet, siger Stine Christiansen.

Annonce

Sommerferie bag disken

Forretningen i Svendborg har eksisteret siden 1983, og Stine Christiansen overtog den efter Hanne Drejer i 2008.


Min mand og jeg har nogle ejendomme rundt omkring på Fyn, og dem har han passet, mens han har hjulpet mig med butikkerne om lørdagen. Nu er det min tur til at hjælpe ham, og han glæder sig til, at jeg kan give noget arbejde tilbage til ham

Stine Christiansen


Det er gået såre fint, men muligheder for at fiske badesandaler til egne fødder frem har der ikke været mange af.

- Jeg har arbejdet i butikken i Odense, og sommerferien har jeg så tilbragt i forretningen i Svendborg, fordi personalet der skulle have ferie, siger Stine Christiansen, der ydermere oplyser, at hendes mand, Peter Christiansen, har passet Svendborg-forretningen hver lørdag i 12 år.

- Vi har ikke holdt weekend med familien i 20 år. Det glæder jeg mig til at kunne nu, siger Stine Christiansen.

Annonce

Ejendomme

Skulle nogen have lyst til at overtage den ene, den anden eller begge forretninger, så skal de holde sig til. Og sker det ikke, bliver de stille og roligt lukket ned, oplyser 48-årige Stine Christiansen, der ingen planer har om at kaste sig over stillingsannoncerne, når det sidste sæt fodtøj er rakt over disken.

- Min mand og jeg har nogle ejendomme rundt omkring på Fyn, og dem har han passet, mens han har hjulpet mig med butikkerne om lørdagen. Nu er det min tur til at hjælpe ham, og han glæder sig til, at jeg kan give noget arbejde tilbage til ham. Og der er rigeligt at lave, siger hun.

Annonce

Slut med webshop

Til de to skobutikker hører også en webshop, som der ifølge Stine Christiansen har været så meget gang i under covid-19-nedlukningen, at hun har måttet arbejde 24-7.

Askepot i Korsgade i Svendborg lever på lånt tid. I løbet af august bliver den lukket, fordi ejeren har besluttet, at der er andet i livet end sko og støvler. Foto: Finn Eriksen

Den vil hun forsøge at afhænde, og lykkes det ikke, vil også den blive lukket ned.

Det er immervæk noget, og en smule vemod er der da også med.

- Det er ærgerligt, for vi er de sidste skobutikker med det udvalg af håndlavede sko, der er i Danmark, og jeg kan godt lide arbejdet. Men det er tiden at prøve noget nyt nu. Jeg er nok ikke en type, der skal lave det samme i alt for lang tid, siger Stine Christiansen.

Stine Christiansen vil nu bruge kræfterne på at leje ejendomme ud sammen med sin mand, Peter Christiansen. Foto: Finn Eriksen

Hvad de fysiske butikker angår, så er 20. marts sidste åbningsdag i Odense, mens forretningen i Svendborg vil blive lukket engang i august.

- Mere præcist kan jeg ikke sige det. Vi lukker, når vi ikke har flere varer, siger Stine Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce