Annonce
Svendborg

Indbrudsbølge i Svendborg: Seks biler ramt

Fyns Politi. Arkivfoto: Michael Bager

Svendborg: I løbet af weekenden har der været indbrud i seks personbiler i Svendborg.

I Skattergade fik en sort VW Tiguan sit bagerste siderude i førersiden smadret. Fra bilen blev stjålet en Nørgaard-herrejakke, instruktionsbogen af bilen og et nøglebundt.

Der var blevet stjålet en pakke cigaretter gennem et knust vindue på en brun Hyundai Matrix, som holdt i Kullinggade.

Ikke langt fra de andre to indbrud var der indbrud i en sort Daewoo Lacetti, der stod på Færgevej. I Daewooen blev der stjålet kontanter.

I Korsgade var der også indbrud på en VW. Helt nøjagtigt en sort VW Polo, hvor bagerste venstre siderude blev smadret, og der blev taget en sort håndtaske, som stod på gulvet bag førersædet. Men tyven efterlod tasken på p-pladsen bag ved bilen uden at stjæle noget.

Der blev stjålet en Ipad og et par Ray Ban-solbriller fra en Kia Ceed, som var sort. Kiaen stod på Strandvej da den fik smadret højre siderude.

I Brogade var der indbrud på en sølvfarvet Citroën C3, der fik knust sin rude i højre sidedør. Handskerummet havde tyven gennemrodet men han havde intet stjålet.

Ifølge Fyns Politis døgnrapport er indbruddene sket mellem søndag eftermiddag og mandag eftermiddag. /tjalfe

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

For 11. gang: Indbrud i bil i Svendborg

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce