Annonce
Langeland

Indbrud på hotel gav sløjt udbytte og kostede fængsel

Indbruddet skete i forbindelse med et besøg hos en gæst på hotellet. Arkivfoto: Jørgen Outzen
To mænd er blevet dømt for indbrud mod Hotel Skandinavien i Rudkøbing.

RUDKØBING: To 35-årige mænd var ved Retten i Svendborg tiltalt for at bryde ind og stjæle 1000 kroner i danske mønter og eurosedler, en halv kasse sodavndsspiritus og fire pakker chokolade hos Hotel Skandinavien i Rudkøbing i forbindelse med et besøg hos en gæst på hotellet.

Ifølge anklagemyndigheden var der tre mænd om indbruddet, men den tredje får sin sag behandlet særskilt.

De to mænd, der var tiltalt i denne ombæring, blev dog kun dømt for at have stjålet 200 kroner. Det kom til at koste den ene, som fem gange tidligere er dømt for indbrud, 30 dages ubetinget fængsel.

Den anden er også dømt for indbrud mange gange, men han kommer ikke til at mærke straffen for det specifikke indbrud hos Hotel Skandinavien. I august sidste år blev han idømt 10 måneders fængsel for en række andre indbrud, og i november fik han yderligere otte måneder for flere indbrud. Indbruddet hos Hotel Skandinavien, som skete i juni sidste år, nåede ikke med ved hans seneste dom, så det var nu op til retten at vurdere, om straffen var blevet hårdere, hvis det havde været med. Det er kutyme i retssystemet, at lovovertrædere får rabat, så tre indbrud for eksempel ikke straffes med tre gange så lang straf som et enkelt.

Retten vurderede ikke, at indbruddet i Rudkøbing ville have gjort straffen længere, så den erfarne indbrudstyv fik ingen tillægsstraf.

Retten konfiskerede et koben fra tyvene.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Royale besøg af politiet er ikke godt nok

Gennem et par uger har vi på Fyns Amts Avis fortalt om den stigende bekymring, der er på Langeland over det, der opleves som mangelfuld tilstedeværelse. Sagen begyndte i denne omgang ved at vi på avisen undrede os over, at der i en periode i september og oktober ikke var offentliggjort døgnrapporter fra Langeland. Vi kunne med andre ord ikke se, hvad der var sket af stort og småt for ordensmagten på øen - og selvom man så kan forledes til at tro, at der intet kriminelt sker, så var det dog ikke vores første tanker. Det viste sig da også, da vi begyndte at undersøge det nærmere, at der faktisk var sket forskellige ting, som det måske havde været rart for langelænderne at høre om og følge op på. En ung kvinde var faldet syv meter ned fra et stillads - et sted, hvor der i øvrigt tit var klaget over megen uro med forskellige konsekvenser for naboerne til følge. Det er langt fra sikkert, at det, der er sket på Langeland i nævnte periode, er hverken værre eller bedre end det, der sker andre steder. Men det er indiskutabelt et problem, at man ikke ved, hvad der sker, at borgerne bliver utrygge og at en masse forkert viden spreder sig. Kort sagt er det vejen mod et samfund, der ikke hænger ordentligt sammen, og selvfølgelig skal der fokus på det, så den sammenhængskraft kan genoprettes. Det store spørgsmål er så, hvordan det sker. Som det ses i dagens udkomme, taler vi med langelænderne om det, og det, vi møder, er ikke vrede og raseri. Det er nærmere opgivenhed med en række konkrete eksempler på mangelfuld tilstedeværelse af politiet. Lige nu endda flere steder på kanten af apati hos langelænderne. Flere har opgivet troen på, at det bliver bedre - og at det alligevel ikke nytter noget. Og det er faktisk noget af det allermest farlige ved situationen, som den er nu. Ved politireformen og de følgende ændringer de senere år er det ligesom blevet accepteret, at hver kommune ikke behøver have fast tilstedeværelse af politi. Det kan godt styres centralt fra - for eksempel også med et politi fra Svendborg, der så tre gange i døgnet skal patruljere på Langeland - de besøg, som vittige sjæle kalder royale besøg. Men som det siges meget klart fra langelænderne: Det ønsker vi ikke. Vi ønsker daglig og fast tilstedeværelse af politiet. Vi ønsker politi med lokalkendskab og et politi, der også laver forebyggende arbejde. Åbenmundede betjente, der også er politisk valgt til at tjene folket, tager heldigvis bladene fra munden i de her uger og fortæller om konsekvenserne, som de ser dem. Med andre ord: Lyt! Lyt til langelænderne, lyt til betjentene. Og overvej lige følgende spørgsmål: Er det ikke helt relevant og konstruktiv kritik, der kommer her? Bør politiet ikke selv tage ansvar og få ændret de beslutninger, der har ledt os ud på denne vildvej her på kanten af udkanten? Er konsekvenserne ved ikke at gøre noget ikke langt større end problemerne ved at erkende, at den nuværende situation faktisk ikke er holdbar? Læs selv dagens artikler og lad os gerne høre svarene.

Annonce