Annonce
Svendborg

Indbrud i ejendom og to varebiler på samme vej: Tyv stjal fire gange 1,5 kilo oksekød

Indbrud i en ejendom og to varebiler på Dronningholmsvej. Arkivfoto: Michael Bager
Svendborg og Tved var offer for en indbrudsbølge i løbet af weekenden.

Svendborg/Tved: Meget tyder på, at det er samme tyv, der har været på spil på Dronningholmsvej, hvor der har været indbrud i en ejendom og to varebiler i løbet af weekenden.

En bagdør på ejendommen er blevet brudt op, hvorefter nogen har gået rundt i hele stueetagen, inden vedkommende er forsvundet fra stedet med fire gange 1,5 kilo oksekød fra fryseren.

Siden har to varebiler, der holdt parkeret på samme vej, været udsat for tyveri.

Den ene, en hvid Opel Vivaro, har fået smadret højre siderude, hvorefter førerkabinen er blevet gennemrodet. Fra handskerummet er der stjålet et benzinkort til Shell.

Den anden, en sølvgrå Ford Transit Custom, har også fået knust forreste højre siderude, og inde fra varebilen er taget et par Rayban-solbriller.

Tyverierne er sket mellem fredag eftermiddag og lørdag middag, fremgår det af politiets døgnrapport.

Annonce

Også på Bregnedalsvej

Ikke langt fra Dronningholmsvej ligger Bregnedalsvej, og her har der i nogenlunde samme tidsrum også været indbrud.

Nogen har således brudt et badeværelsesvindue op til en ejendom og været inde at gennemrode hele huset og blandt andet stjålet to Ipads.

Ifølge Fyns Politis døgnrapport skete indbruddet et sted mellem fradag klokken 20 og søndag klokken 13.

Tved også ramt

Det har i det hele taget været en travl weekend for politiet, hvad indbrud angår, og der er noteret yderligere fire af slagsen - alle inden for en relativ kort radius.

På Bjørnøvej i Tved er et soveværelsesvindue i et hus blevet brudt op af ubudne gæster, som forsvandt med en række smykker.

Kort der fra - på Tvedvej - gik indbruddet gennem en opbrudt hoveddør og byttet var en gammel Samsung-telefon.

På Faaborgvej var det et kollegieværelse, som nogen valgte at bryde ind i og stjæle en Macbook Air, et Samsung-tv, en Playstation Pro, keyboard, mikrofon og headset til computeren samt en kasse med kvitteringer.

Endeligt noterede politiet et indbrud i en forretning på Torvet i Svendborg. Her blev en kælderdør sparket op. Det aktiverede alarmen, hvilket tilsyneladende skræmte gerningspersonerne væk, da ingen har været inde i butikken.

Indbruddene er fundet sted mellem torsdag og søndag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

For 11. gang: Indbrud i bil i Svendborg

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce