Annonce
Ærø

- Ikke overvældende: Beskeden fangst efter sprit- og fartkontrol på Ærø i påsken

Preben Ingemansen, Fyns Politi, kalder påskefangsten på Ærø "ikke overvældende". Foto: Michael Bager
Fyns Politi var til stede med både spiritus- og færdselskontrol på Ærø i påskedagene. Fangsten blev beskeden.

Ærø: Fyns Politi var til stede på Ærø med en færdselspatrulje i form af motorcykler og biler under den traditionsrige påskefestivitas på Ærø. Resultatet af den kombinerede spiritus- og hastighedskontrol er nu gjort op, og fangsten var relativt beskeden, fortæller Preben Ingemansen, operativ leder af færdselsafdelingen i Fyns Politi.

Udover et par småforseelser i form af manglende sele og mobiltelefonbrug og et par hastighedsforseelser blev to bilister taget for spirituskørsel, en lørdag og en søndag.

- Det er jo ikke overvældende, det må man sige. Vi er taget derover på baggrund af anmeldelser om, at der er påsketraditioner på Ærø, nede på stranden og så videre, og vi har selvfølgelig haft en interesse for at kigge på, om man kører spirituskørsel derovre.

Preben Ingemansen fortæller, at han hører fra kollegerne på Ærø, at der, da festlighederne på strandene var overstået, holdt mange biler parkeret.

- Så vi har et indtryk af, at vores tilstedeværelse har virket forebyggende. Vi har også gjort meget for at vise, at vi var der, og kunne virke forebyggende på den måde. Det, tror vi, har haft en effekt, sådan så det kun blev til de to.

Preben Ingemansen gætter på, at nogle af de parkerede biler måske havde fundet vej hjem på selve dagen, hvis ikke politiet havde været synligt til stede.

- Vi kan ikke vide det, men i og med, at der holdt mange biler parkeret hist og pist, kunne det jo godt være, at nogle enkelte af dem havde kørt hjem, hvis ikke vi havde været der. Det er vores fornemmelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lykkelig afslutning på Hamed Rezaiis sag

Endelig fik Hamed Rezaii sit svar. Og lykkeligvis for ham var det et positivt svar. Han har langt om længe fået den opholdstilladelse, han så inderligt har ønsket sig. Det er meget, han har været igennem. Lægeerklæringer har dokumenteret, at de psykiske traumer, han har fået som følge af sin opvækst i og flugt fra Afghanistan, har medført , at han lider af posttraumatisk stress syndrom. Bedre er det ikke blevet af, at hans sagsforløb har været en knudret affære med en del afslag og meget lang ventetid. Nu er det heldigvis overstået. Svaret er nået frem til Ærø, og så er der ikke så meget at sige til, at hans hoved var så fyldt med impulser, at hans umiddelbare behov egentlig var at slukke for hjernen og bare spille Playstation, efter han først havde kaperet, hvad nyheden betød for hans liv og færden. At der så også lige sniger sig yderligere en lettere grotesk detalje ind i sagsforløbet, er på bundlinjen underordnet for Hamed Rezaii. Det vigtigste for ham må være, at han har fået lov til at blive i landet. Nu kan han koncentrere sig om at passe sit arbejde og komme videre med bearbejdningen af PTSD'en. Og naturligvis kan han arbejde videre med integrationen i det samfund, han allerede er en del af. Den groteske detalje er måske også en anelse kendetegnende for et sagsforløb, hvor tidsplanen skred, og det har knebet gevaldigt med den gode og oplysende kommunikation fra Udlændingestyrelsen til Hamed Rezaii og familien Kjelsmark, som han har boet hos, mens hans ansøgning om at få en opholdstilladelse er blevet behandlet. Sidste krølle på sagen er, at Udlændingenævnet ved en fejl ikke fik fortalt Rezaiis advokat, at ansøgningen var gået igennem. Advokaten blev blot bedt om at fremskaffe nogle boligpapirer, og derfor kom det frem, at sagen var afsluttet med et lykkeligt resultat for Hamed Rezaii. Måske er det ikke den største fejl eller den tungeste opgave i hele sagsbehandlingen, der er kikset, men det er trods alt en ret vigtig oplysning, der ikke er blevet givet videre til først Hamed Rezaiis advokat og siden hovedpersonen selv. I sig selv behøver det ikke give meget røde ører. Fejlen har trods alt ikke alvorlige konsekvenser for sagen. Men samlet set, har sagsforløbet ikke været kønt. Set med positive øjne kan det slås fast, at der er lavet en sagshåndtering, der på nogle felter kan danne skole for, hvordan tingene ikke skal gøres. Adskillige små og store fodfejl undervejs har sat Hamed Rezaii under et unødigt mentalt pres, og det vil da være prisværdigt, hvis den slags fejl kan undgås i fremtiden. Han er jo ikke det eneste menneske, der befinder sig i en yderst sårbar position, hvor små administrative fodfejl kan få store menneskelige konsekvenser.

Annonce