Annonce
Søsiden

Ikke kun i Øhavet: Øresund-færger skifter også rute-navn

Foreløbig er den batteri-drevne Aurora den eneste Forsea-færge med det nye rederi-navn og i det nye turkis-farver. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

Bølge af navne-ændringer skyller ind over dansk færgefart. Nyt navn på Helsingør-Helsingborg: Forsea

For nylig kunne vi fortælle, at det nu tidligere rederi Danske Færgers ruter bl. a. til og fra Spodsbjerg og Bøjden skiftede navn til hhv. Langelandslinjen og Alslinjen. Det sker på baggrund af den ensartethed ruternes nye ejer, Molslinjen, ønsker i markedsføringen af sine færgeforbindelser.

Nu er dansk færgedrifts aktuelle navneskift-bølge nået til Øresunds kyster. Nyt navn på Sveriges-ruten er Forsea.

På Øresund har der gennem nogle år blandt ikke-kyndige hersket nogen forvirring om, hvilken rute eller ejer, der stod bag forbindelsen Helsingør-Helsingborg. Forståeligt nok.

Et par af færgerne af modellen kendt fra Storebælts Vognmandruten er bemalet med HH-Ferries. De tre øvrige færger på samme rute er bemalet med Scandlines-logo og farver.

Begge de brugte navne trækker linjer tilbage til de rederier og ejerkredse, der har opereret på ruten, bl. a. skibsreder Per Henriksen, DSB, Stena Line og Scandlines.

Når tre af Øresund-færgerne bærer Scandlines-bemaling på skorsten og skibsside skyldes det ikke - som man måske skulle tro - at de ejes af eller har noget at gøre med de to Østersø-ruter under dette navn. Det har de ikke.

Scandlines-ruten på Øresund blev for nogle år siden overtaget af konkurrenten HH-Ferries. Men af markedsføringsmæssige årsager overfor primært tyske bilister på vej til Sverige fik den nye ejer lov til at beholde Scandlines-navnet, så færge-transporten kunne sælges som en pakke-løsning. Det samarbejde vil fortsætte under Øresunds-færgernes nye rutenavn, Forsea.

Navneskiftet fandt formelt sted fredag, da ruten officielt indviede to batteri-færger. Den ene, m/f Aurora, er allerede malet i det nye, turkis/blå design krydret med grønt batteri-logo.

I anledning af det nye navn og overgangen til batteri-drift var det lørdag muligt at sejle gratis med alle Forsea-færgerne.

Det nye navn og logo vil blive påmalet efterhånden som færgerne dokker.

Slut med Scandlines og HH Ferries på Øresund. Nyt rederi-navn: Forsea. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Lørdag bød rederiet med det nye navn og de "nye" batterifærger på gratis prøvetur. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Travlhed på landgangsbroen før navneskiftet. Gulvet skal have påklæbet det nye Forsea-navn. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Sådan fremtræder Øresund-færgernes nye logo. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce