Annonce
Faaborg-Midtfyn

Idræt på højt niveau: Midtfyns Gymnasium har fortsat idræt som studieretningsfag

Eleverne på Midtfyns Gymnasium kan fortsat vælge idræt som studieretningsfag. Foto: Midtfyns Gymnasium
Som et af få gymnasier i landet kan Midtfyns Gymnasium fortsat have idræt som studieretningsfag.
Annonce

Ringe: Undervisningsministeriet har netop godkendt, at Midtfyns Gymnasium som et af få gymnasier i Danmark kan udbyde en studieretning med idræt i perioden 2021-2023. Det fysisk aktive uddannelsesmiljø på skolen kan således fortsætte, oplyser gymnasiet i en pressemeddelelse.

Hos Midtfyns Gymnasium glæder man sig over, at man fortsat kan udbyde en studieretning med idræt B og matematik A. Gymnasiet har en mangeårig tradition for at arbejde udviklingsorienteret med netop idrætsfaget og ser derfor frem til fortsat at kunne udnytte blandt andet gymnasiets gode idrætsfaciliteter såsom idrætshallen, styrketræningsrummet, beachvolly-banerne, multisalen og atletikanlægget.

Midtfyns Gymnasium har altid haft idrætsfaget for øje, og i starten af 1980’erne var Midtfyns Gymnasium således et ud af bare tre gymnasier i hele Danmark, som gennemførte et forsøg med idræt på højt niveau. Sidenhen har idræt som fag været en vigtig del af gymnasiets profil.

Annonce

Stærkt idrætsmiljø

Faget idræt har en central placering på Midtfyns Gymnasium, som allerede ses ved optagelsen af nye elever hvert år. Tre ud af de fire folkeskoler i nærområdet udbyder såkaldte idrætslinjer i overbygningen, og idræt er dermed en central del af lokalområdets skolekultur og den erfaringsbaggrund, som eleverne bringer med videre til gymnasiet.


Der er et rigtig stærkt idrætsmiljø på Midtfyn på grund af de mange efterskoler og højskoler, som ligger i området.

Rune Rask, lektor Midtfyns Gymnasium


- Der er et rigtig stærkt idrætsmiljø på Midtfyn på grund af de mange efterskoler og højskoler, som ligger i området. Vi oplever derfor også, at mange af eleverne, der starter på MfG er aktive og begejstrede for idræt og sundhed. Det ses også ved, at vi sender en god portion elever videre til de sundhedsfaglige uddannelser, så jeg synes, det er rigtig godt for gymnasiet, at vi kan fortsætte med at udbyde en studieretning med idræt, siger Rune Rask, som er lektor og cand. scient i idræt og samfundsfag på Midtfyns Gymnasium.

Rune Rask er en af de otte engagerede og dedikerede idrætslærere på Midtfyns Gymnasium, der alle glæder sig til fortsat at kunne arbejde med idræt som studieretning.

Eleverne på Midtfyns Gymnasium har også i fremtiden mulighed for at vælge idræt som studieretningsfag. Foto: Midtfyns Gymnasium
I mange år har Midtfyns Gymnasium haft et stærkt idrætsmiljø. Foto: Midtfyns Gymnasium
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce