Annonce
Langeland

Ida-Marie kåret for fuld musik

Ida-Marie Koborg spiller guitar og synger i Musikefterskolens linjeorkester, og det var lige efter en optræden i fredags, at hun blev kåret som DM-vinder i sangskrivning. Foto: Kartrine Becher Damkjær
Elev på Musikefterskolen i Humble er Danmarks bedste sangskriver.

HUMBLE: 16-årige Ida-Marie Koborg, som er elev på Musikefterskolen i Humble, blev overrasket fredag, hvor der blev holdt festival på skolen. Skolens lærere havde nemlig besluttet, at det også var dagen, hvor Ida-Marie skulle have en helt speciel overraskelse.

Hun havde nemlig vundet DM i sangskrivning og skulle intetanende kåres.

- Det var helt overvældende, og jeg er meget rørt, siger Ida-Marie Koborg, hvis deltagelse i konkurrencen var et helt igennem soloprojekt.

- Jeg har gået meget stille og roligt med det, faktisk har der ikke været nogen på skolen, der vidste noget om projektet, siger hun.

Konkurrencen foregår sådan, at deltagerne lægger deres sange ud på Youtube, hvor de bedømmes af en jury, som indstiller 15 finalister. Og her havde Ida-Marie fået besked om, at hun var indstillet med hele to sange, hvilket skolen også fik besked på, da det er Efterskoleforeningen, som sætter konkurrencen på benene.

- Da vi vidste, Ida-Marie havde vundet, besluttede vi, at kåringen skulle foregå netop i dag, hvor vi afholder festival. Og selv om det er Ida Maries eget projekt, så er vi stolte over at lægge rum til hendes talent, som også kan være med til at inspirere andre elever, fortæller, Søren Tolshave Thomsen, underviser og presseansvarlig på skolen.

Ida-Marie, som er fra Nykøbing Falster, deltog i DM i sangskrivning med to sange, og det var med nummeret "Drowning", at hun vandt.

Juryen bestod blandt andre af sangskriver Annika Aakjær og Lau Højen, forsanger i Carpark North. Begge havde givet Ida-Maries vindersang flotte ord med på vejen, og ud over titlen fulgte der en check på 10.000 kroner til Ida-Marie, som hun kan bruge til musikudstyr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Fyns Amts Avis mener: God langelandsk reaktion på ministeropråb

Den digitale infrastruktur har nogle steder på Langeland mindet lidt om en dårligt holdt grusvej, men nu kan bedre tider være på vej. Der er i hvert fald grund til at rose langelænderne for at gå helhjertet til værks i forsøget på at få del i bredbåndspuljen denne gang. En håndfuld projekter er med i ansøgerfeltet, og så kan vi kun krydse fingre for, at så mange langelandske projekter som muligt finder nåde for de kritiske blikke i Energistyrelsen, når de sidste 98 millioner kroner i bredbåndspuljen fordeles i december. Der er ingen tvivl om, at pengene vil kunne gøre en stor forskel på øen. Formuleringen bedre sent end aldrig passer meget godt til de langelandske ansøgninger. Tidligere energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har gæstet Langeland, mens han stadig var minister, og dengang opfordrede han langelænderne til at gå langt mere offensivt til værks i kampen om få forbedret bredbåndsforbindelsen på øen. Dengang var det nemlig småt med ansøgninger til puljen, der nåede frem til Energistyrelsen. Kritikken lød blandt andet på, at hele ansøgningsprocessen var snørklet og kompliceret. Responsen var da også positiv. Der blev udvekslet informationer og råd til, hvilken vej langelænderne skulle gå for at slippe gennem nåleøjet, og nu kan vi se resultatet af det. Langt flere ansøgninger til bredbåndspuljen er nu på vej. Puljen bidrager til, at de lidt tyndt befolkede områder sakker mindre agterud på den digitale front. Og det betyder jo ikke kun, at Netflix kører bedre, at vi kan læse og sende emails og ungerne kan spille online. Det sker såmænd også, men næsten endnu vigtigere er det, at erhvervslivet vil blive styrket, hvis det lykkes at hale nogle bredbåndsmillioner til Langeland. Det er afgørende for udviklingen af et hvilket som helst område, og derfor naturligvis også Langeland. Det er svært at lokke virksomheder til digitale ørkener, og endnu sværere at drive dem der. Så galt er det naturligvis ikke alle steder på Langeland, men der er god plads til forbedringer på dele af øen. Derfor er det også ærgerligt, at den nye regering ikke agter at videreføre puljen. Det er en klar svækkelse af indsatsen for at bringe Danmark i balance. Det er selvfølgelig heller ikke regeringens motto, men den må have en klar interesse i, at hele landet bidrager til fremdriften. Håbet må på den baggrund også være, at når regeringen nu som lovet evaluerer udkommet af bredbåndspuljen, så bliver konklusionen, at det er en god idé at sparke nogle millioner ud til de områder, der trænger til en opgradering af den digitale infrastruktur.

Annonce