Annonce
Ærø

I morgen genåbner genbrugspladsen: Højst fem biler ad gangen, og man skal have sin egen skovl og kost med

Albertsens Bazar er lukket, når genbrugspladsen genåbner tirsdag den 31. marts. kl. 12. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær
Tirsdag den 31. marts genåbner genbrugspladsen på Ærø. For at overholde sundhedsmyndighedernes restriktioner må der max. være fem biler ad gangen, og man skal selv medbringe skovl og kost.

Ærø: Der er gode nyheder på vej til dem, der har voksende bunker af haveaffald hjemme i haven.

Tirsdag den 31. marts genåbner genbrugspladsen på Ærø, men for at overholde sundhedsmyndighedernes restriktioner er der opsat nogle særlige spilleregler, som alle skal følge. Det fortæller Kirsten Johansen, som er teknisk direktør i Ærø Kommune.

Først og fremmest vil der kun blive lukket fem biler ind ad gangen.

- Medarbejderne i Park og Vej vil dirigere kørslen til pladsen. Kommer der kø, vil den gå fra Tranderup og ned ad Husmarksvej. Hvis man kommer fra den anden side - altså fra Oldemarkssiden - vil man blive bedt om at køre om bag i køen, forklarer hun.

Erhvervskunder - for eksempel håndværkere, der skal af med byggeaffald - vil få fortrinsret.

- Hvis der kommer en erhvervskunde, vil han kunne køre udenom køen og ind på pladsen, forklarer Kirsten Johansen.

Annonce

Husk din egen skovl og kost

Inde på pladsen vil der være to steder, hvor man kan aflevere sit haveaffald.

- Der vil være den sædvanlige container ved rampen, men der kommer også et sted i et af hjørnerne, hvor man aflevere sit haveaffald. Vi har valgt at have to steder, så folk ikke klumper sig sammen omkring containeren, fortæller Kirsten Johansen.

Der vil ikke være skovle og koste på pladsen, så det skal man selv medbringe.

- Og det er altså meget vigtigt at huske, for man må ikke bare låne af en af de andre. Så husk endelig skov og kost, siger Kirsten Johansen.

Albertsens Bazar, som er en slags genbrugsstation, hvor man kan hente og sætte brugte ting, er lukket.

- Jeg vil gerne appellere til, at man tænker sig om, når man kommer på pladsen. Man skal huske at holde afstand til hinanden, og man skal lade være med at fylde bilerne med familiemedlemmer eller andre, som synes, det kunne være fint at komme ud på en lille tur. Man skal huske at medbringe sin egen kost og skovl, og man skal væbne sig med tålmodighed. Det kan godt tage tid at komme igennem køen og ind på pladsen, siger Kirsten Johansen.

Udvidet åbningstid på lørdag

Genbrugspladsen åbner som sagt tirsdag den 31. marts klokken 12, og Kirsten Johansen håber, at folk, der ikke har noget akut behov for at komme af med affald, kan vente lidt.

- Vi ved godt, at folk har ventet på, at pladsen skulle genåbne, men hvis man kan vente lidt, vil det være godt. Det vil mindske trykket de første dage, siger hun og fortsætter:

- Til gengæld har vi valgt at udvide åbningstiden lørdag den 4. april. Her vil pladsen holde åbent klokken 9-16 (normal åbningstid om lørdagen er 9-14, red.).

Om pladsen også vil have udvidet åbningstid i påskedagene, ved Kirsten Johansen ikke endnu.

- Nu tager vi lige bestik af behovet. Hvis det viser sig, at der er et stort behov, kan det godt være, at vi udvider åbningstiden påskelørdag, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Mistillid, illoyalt og ufortjent: Fond opsiger samarbejde om solcellepark med forening, den selv har stiftet

Langeland For abonnenter

Ejere svarer igen på kraftig kritik: - Havnen er i meget bedre stand i dag

Ærø

Klumme: Jeg har arvet en guldbarre

Annonce