Annonce
Erhverv

Rundspørge: Sådan klarer de lokale købmænd sig under corona-krisen

Avisen har talt med Susanne Jensen, uddeler i Dagligbrugsen i Ulbølle, Liselotte Simonsen, Købmand Lotte i Kirkeby, Lasse Dalsgaard Petersen, uddeler i Dagligbrugsen i Stenstrup og Allan Kolding, uddeler i Dagligbrugsen i Gudbjerg. Foto: Kathrine Becher-Damkjær. Collage: Morten Seest
Små købmænd og brugser melder om stigende omsætning under coronakrisen og ekstra salg af hyggevarer som kage og slik, øl, sodavand og vin.


Liselotte Simonsen, Købmand Lotte i Kirkeby

Købmand Liselotte "Lotte " Simonsen. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Vi har haft fremgang på 10-15 procent, men vi har også arbejdet for det. Vi havde en dag en mand, som ikke så tryg ud, fordi her var mange kunder, så jeg spurgte, om han ikke ville køre hjem og ringe til os, og så kunne vi pakke hans varer, som han kunne komme og hente. Det var han meget taknemmelig over, så han kom forbi til aftalt tid, dyttede udenfor butikken, og så kom vi og stillede varerne i hans bagagerum, mens hans betalte på mobilpay.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at holde alle raske, og vi har fortalt om det her, som nu har spredt sig, så der nu er mange, der sidder i deres bil og dytter udenfor.

- Vi har også mange kunder i butikken, og vi kan godt mærke, at det er hele familier, der nu er hjemme, og at de skal hygge sig. De køber flere varer, og vi har aldrig solgt så meget kage og slik, øl, sodavand og vin. Vi kan godt mærke, at grænserne er lukket, og at folks lagre fra grænsehandlen er sluppet op.

Lasse Dalsgaard Petersen, uddeler i Dagligbrugsen i Stenstrup

Uddeler Lasse Petersen, Stenstrup. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Vi har færre kunder, end vi plejer, men de kunder, der kommer i butikken, køber flere varer. Rent omsætningsmæssigt vækster vi, men vi har også tabt omsætning på institutionshandel, på konfirmationer og byfester, hvor vi plejer at levere varer. Jeg vil gætte på, at vi ligger på index 110-115 i forhold til før coronaen.

- Vores opgave bliver nu at forsøge at holde på kunderne. Vi skal sørge for, at vi har varer nok, og at kunderne møder det sted, som de havde en forventning om hjemmefra. De skal ikke komme herop og stå og mangle to-tre ting, for så ved vi godt, at de kører et andet sted hen, så det ligger hos os selv nu.

Susanne Jensen, uddeler i Dagligbrugsen i Ulbølle

Uddeler Susanne Jensen, Ulbølle. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Jeg blev lidt bekymret, da skolerne lukkede, for vi har en del leverancer hver uge til skolerne omkring os (Idrætsefterskolen i Ulbølle, Vester Skerninge Friskole og Vestermarkskolen, red.), men vi har haft så mange ekstra kunder, at vi er vækstet i omsætning med omkring 10 procent, selvom vi mangler skolerne. Det er vi glade for – også selvom det er på en trist baggrund.

- Folk har jo været hjemme fra arbejde, og nogen har heller ikke brudt sig om at køre ud i de store butikker og handle. Der, hvor vi er vækstet rigtig meget, er faktisk på vin og på kød, for folk har ikke kunne tage på restauration, men har stadig ville hygge sig, for vi har godt nok også solgt meget vin. Vi har ikke den samme plads og derfor heller ikke det samme sortiment som de store butikker, men jeg håber, at folk har fået øjnene op for, at vi har nogle gode alternativer.

Allan Kolding, uddeler i Dagligbrugsen i Gudbjerg

Uddeler Allan Kolding, Gudbjerg. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Det går rigtig godt for os, og vi var en fremgang på omkring 20 procent. Vi har færre ekspeditioner, men en pæn omsætningsfremgang, så vores kunder hører efter, hvad der bliver sagt fra myndighedernes side.

- En del af vores kunder går jo hjemme med deres børn, og de går heller ikke længere ud og spiser på restaurant, så de har brug for mere mad i køkkenskabene, og det kan vi godt mærke. Vi kan kun håbe, at de bliver hængende og også tør satse på os i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce