Annonce
Underholdning

I byen: "Man fornemmer næsten det historiske støv i ordet hørespil"

Udstillingen "Grønlandske plakater" er en tidsrejse tilbage til 80'er og 90'erne gennem temaer som kunst, musik, historie, turisme og samfundets information til borgerne. Foto: PR
Fynske kulturpersonligheder giver deres personlige anbefalinger af den kommende uges kulturtilbud.
Annonce

Ugens gæsteanbefaler:

Kirsten Drotner, professor, SDU, Odense.

1 Live lyddramatik

Hørespil. Man fornemmer næsten det historiske støv i ordet. Men nu støver AKT1 den gamle genre af på Teater Momentum, og det eksperiment vil jeg gerne følge. I min barndom var hørespil en slags lydskuespil, der samlede familien ved det fælles radioapparat, før alle fik tv. Siden skrottede DR genren. Men populære podcasts er med til at genoplive og genopfriske den gamle genre. AKT1, som kalder sig Danmarks lydteater, inviterer publikum med ind i maskinrummet, når skuespillere skaber fire nyskrevne hørespil. Så vi kommer bag scenen, mens dramatikken forvandles til podcasts i ørerne. Herligt koncept.

Teater Momentum, Odense, søndag 3/11 kl. 19.30.

2 Grønlandske plakater

De fleste af os forbinder nok Grønland med storslået natur. Men et besøg forrige år overbeviste mig om, at Grønland også fostrer mange fremragende kunstnere. Jeg vil se udstillingen af plakater fra Grønland i 1980'erne og 1990'erne for at få et kig tilbage i en lille og måske lidt overset del af den grønlandske kunsthistorie. Hvad var det for emner, som kom på plakaten? Hvorfor blev de skabt, og hvem så dem? De spørgsmål håber jeg også, udstillingen kan svare på. Plakaterne er udlånt fra Det Grønlandske Hus i Odense til udstillingen i det dejlige Nordatlantiske Hus. Måske snupper jeg også lige en kop kaffe i restauranten og nyder den smukke udsigt over havnen.

Nordatlantisk Hus, Odense, kan opleves frem til søndag 17/11.

3 Pottemageri

November indbyder til indendørs aktiviteter. En af dem skal for mig være at besøge Clay i Middelfart og se, hvordan nogle af Danmarks mest betydningsfulde keramikere hylder Dansk Pottemagerforenings 125-års jubilæum. Lige siden jeg som 11-årig forgæves forsøgte at dreje en klump ler på min skoles nyindkøbte drejebænk, har jeg beundret, hvordan dybt professionelle keramikere kan forvandle det tunge og træge materiale til lette, legende og somme tider næsten lysende former og farver. Måske skal jeg endda vove mig op på en drejebænk igen, for Clay giver også gæsterne mulighed for at tage del i workshops og arbejdende værksteder.

Clay Keramikmuseum, Middelfart, kan opleves frem til søndag 22/12.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce