Annonce
Underholdning

I byen: En syndflod af luksuriøs overflod og udskejelse

Da Observatoriet har lukket i ugerne mellem jul og nytår, er mandag sidste chance for at se stjerner og andre himmellegemer inden det nye år. Foto: Ritzau Scanpix/Morten Pape
Fynske kulturpersonligheder giver deres personlige anbefalinger af den kommende uges kulturtilbud.
Annonce

Ugens gæsteanbefaler:

Lise Kapper, museumsinspektør, Odense Bys Museer.

1 Månen og andre himmellegemer

"Nu skal vi ud at kigge Stjerner" skrev Fyns Venstreblad 6. december 1934 om Danmarks første skoleobservatorium. Så en af ugens anbefalinger er ikke just en nyhed. Trods de 85 år med fast beliggenhed på Munkebjergskolen har jeg dog indtryk af, at mange odenseanere – inkl. undertegnede – endnu ikke har benyttet sig af lejligheden til at besøge observatoriet. Men nu skal det dog være! Mandag aften, hvor den sidste offentlige forevisning i 2019 finder sted, vil jeg bruge en forhåbentlig skyfri vinteraften på at betragte månen og de øvrige tilstedeværende himmellegemer igennem håndkikkert og det store astronomiske teleskop fra 1897.

Munkebjergskolens Observatorium, Odense. Mandag 9/12 kl. 20. - Af Fyens Stiftstidende søndag fremgår et forkert tidspunkt. Klokken 20 er det korrekte tidspunkt.

2 Ud-af-kroppen oplevelse

Det kan kun blive godt! Mine forventninger til "Arcade Delight vol. 2" er i hvert ikke blevet mindre efter at Dynamo vandt Den Fynske Kulturpris for den første udgave af det hæsblæsende rulleskøjtedisko/gøgler/arkadespil/alt-muligt-festligt arrangement, der atter engang ruller sig ud i decembernatten den kommende lørdag. Og med et program, der lover voguedans, et disko-punk synthesizer-band og 80'er cuisine i madboden oveni det førnævnte rulleskøjtediskotema, er der vist garanti for en ud-af-kroppen-oplevelse. Så hop i spandexdragten, grib ghettoblasteren og nyd en aften/nat i den top-tunede arkadehal på Odense Havn.

Dynamo - Workspace for circus & performance, Odense. Lørdag 14/12 kl. 19.

3 Luksuriøse udskejelser

Kunsthal ved siden af i Svendborg byder på "en syndflod af luksuriøs overflod, absurditeter og udskejelse" – meget aktuelt midt i julemånedens overdådigheder… Udstillingen "Modnatur" præsenterer en række værker af kunstnere, der alle har ladet sig inspirere af dekadencen, og af de tematikker og symboler, som dekadencen repræsenterer. Kunstnerne Astrid Marie Christiansen, Jacob Borges, Søren Brøgger, Søren Hüttel, Camilla Thorup og Pernille Kapper Williams undersøger det dekadente ved at sprænge rammerne for maleriet, fotografere potteplanter med sikkerhedsnål, skabe lyskunst ud af pophits og i det hele taget arbejde i et væld af udtryk med udgangspunkt i det kunstige, iscenesatte og overdådige, kort sagt det unaturlige.

Kunsthal ved siden af, Svendborg. Udstillingsperiode: 7/12-11/1-2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce