Annonce
Faaborg-Midtfyn

I bero på ubestemt tid: Hovedentreprenør konkurs - forsinker Årslevs nye bydel

Det store byggeri af Årslevs nye bydel blev skudt i gang i sommer. På den såkaldte Sommerfuglegrund lige syd for byen skal der i første omgang opføres 75 boliger som en del af Fremtidens Forstad. Arkivfoto: Ane Johansen
Barslund, som er hovedentreprenør på de store kommunale anlægsarbejder i den nye bydel i Årslev, er gået konkurs. Det forsinker dele af arbejdet med Fremtidens Forstad.

Årslev: Mandag meddelte entreprenørfirmaet Barslund, at det er gået konkurs, og det får betydning for anlægsarbejdet i den nye bydel i Årslev, der nu er sat i bero på ubestemt tid.

Det oplyser Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

Det samlede anlægsprojekt i bydelen er cirka halvvejs, og alle veje er anlagt og kan bruges til transport, selv om de ikke er helt færdige. Det betyder, at den private investor Humlebo Gruppen, der skal opføre de nye boliger i Klynge 1, kan fortsætte deres arbejde, og konkursen får umiddelbart ikke konsekvenser for byggeriet.

Annonce

Vi er meget ærgerlige over Barslunds konkurs og den forsinkelse, som konkursen giver anlægsarbejdet i Fremtidens Forstad. Vi går nu i dialog med kuratorerne, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få en hurtig afklaring, så vi hurtigt kan få gang i anlægsarbejdet igen.

Lone Wenzell, direktør, Faaborg-Midtfyn Kommune

Faaborg-Midtfyn Kommune går nu i aktiv dialog med kuratorerne med det klare mål at få genopstartet anlægsarbejdet hurtigst muligt. Det fortæller direktør Lone Wenzell.

- Vi er meget ærgerlige over Barslunds konkurs og den forsinkelse, som konkursen giver anlægsarbejdet i Fremtidens Forstad. Vi går nu dialog med kuratorerne, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få en hurtig afklaring, så vi hurtigt kan få gang i anlægsarbejdet igen, siger Lone Wenzell i pressemeddelelsen.

Veje og fjernvarme sat i bero

Konkret betyder konkursen, at der er en række projektelementer, der nu er sat i bero og må afvente kuratorernes løsning.

Det handler om den endelige færdiggørelse af veje og stier i bydelen, herunder brolægning og indretning af pladser og fortove. Færdiggørelsen af bilbroerne over Vindinge Å og Pederstrup Bæk forsinkes også, men her er der etableret en midlertidig bro.

Træbroen, også kaldet Portalbroen, som skal lede cykler og gående tørskoet over Vindinge Å, forventes at gå fri, da det er et selvstændigt projekt, hvor Barslund ikke er direkte involveret.

Færdiggørelsen af landskabet i de grønne kiler, herunder etablering af regnvandsbassiner, kommer dog også til at ligge stille, indtil der findes en ny løsning. Fjernvarmeforsyningen til den nye bydel rammes også af konkursen, da det er en opgave, som Barslund skulle have udført.

Hele bymidteprojektet med blandt andet omlægningen af Bøgehøjvej, etablering af regnvandsbassiner m.v. bliver i første omgang ikke berørt af konkursen, da det anlægsarbejde bliver udført af en anden hovedentreprenør.

Byggeriet af en ny daginstitution i Årslevs bymidte bliver heller ikke påvirket, oplyses det.

Annonce
Langeland For abonnenter

Forslag om statslig lånegaranti på huskøb: - Det er et godt skridt på vejen, men det gælder ikke erhvervsdrivende

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aftale om støjskærm endeligt på plads: Forventes færdig i 2023

Ærø For abonnenter

Dyr dame: Ellen er 40 millioner dyrere end planlagt

Sport

OB har den ene støvle i pokalsemifinalen

Svendborg

Solouheld i Svendborg: Politi og beredskab massivt til stede

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Faaborg-Midtfyn

Radikalt forslag: Send giftsprøjten på pension

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Debat

Klumme: Der er håb derude

Sport For abonnenter

Søndagsnavne med flere folk fra Hall of Fame i Ådalen og italiensk glæde over Christian Eriksens optræden samme sted

Sport

Svendborg Rabbits sejrer ovenpå corona-nedtur: - Jeg skal ikke lægge skjul på, at det ikke blev den kamp, vi havde håbet

Annonce