Annonce
Ærø

I Ærø Kommunalbestyrelse er der ikke udbredt stemning for mere politi

I Ærø Kommunalbestyrelse lader der ikke til at være opbakning til mere politi på øen Arkivfoto: Anders C. Østerby
Søren Degn Laxy har her i avisen kaldt på ekstra politi i højsæsonen. En rundringning til medlemmer af kommunalbestyrelsen viser ikke udbredt stemning for forslaget, selvom der også er en smule opbakning.
Annonce

Ærøskøbing: Søren Degn Laxy (K) har foreslået, at Ærø får mere politi på øen i højsæsonen. På baggrund af weekendens voldsepisode i forbindelse med festivalen Ærø Dog Day på Det Gamle Værft kalder han på ekstra assistance.

Problemet med den nuværende ordning, er, at i de sjældne tilfælde, hvor der opstår en situation, som kræver flere betjente, vil den vagthavende være nødsaget til at vente på assistance. Forslaget går derfor på, at der bør være to betjente fast i højsæsonen. Det er dog ikke noget som møder meget opbakning i kommunalbestyrelsen.

Borgmester Ole Wej Petersen (S) ser ikke noget behov for ekstra bemanding, men nævner alligevel et område, han godt kunne ønske sig mere opmærksomhed på.

- Jeg er af den overbevisning, at den ordning, som vi har nu, er passende for Ærø. Og så synes jeg, det skal nævnes, at mange steder i den fynske politikreds ikke har lige så god en dækning, som vi har. En ting jeg, til gengæld gerne så mere af, er trafikregulering, altså fartkontrol, spritkontrol eller parkering. Det er klart, at sådan en episode som weekendens er helt uacceptabel. Men uanset hvor mange betjente, vi har på øen, kan det jo ikke hindre, at sådan noget sker. Så skulle de være alle vegne hele tiden, og det er altså ikke realistisk, siger Ole Wej Petersen.

Mona Madsen fra Venstre deler Ole Wej Petersens holdning og mener ikke, at der er behov for yderligere politibemanding på Ærø.

- Jeg synes, vi har en rigtig god politidækning på Ærø, uden tvivl. Nu var jeg ikke selv til stede på værftet, men jeg har talt med nogle, som var der, og det lyder til, at det er blevet gjort værre, end det egentlig var. Det lød jo nærmest som et voldsorgie, og jeg ved godt, at der var en, som var blevet overrumplet, men mere slagsmål var der jo heller ikke i det, siger Mona Madsen (V).

Flemming Boye (DF) ser ingen grund til at ændre på bemandingen på Ærø. Ligesom sine kolleger i kommunalbestyrelsen påpeger han, at det er meget sjældent, at der er behov for mere end én politibetjent.

- Det, man kan overveje at se på, er, om ordningen for, hvordan og hvor hurtigt forstærkning kan komme til øen, kan og skal optimeres. Jeg har ikke indblik i politiets procedure for det, men jeg tænker, at det afhænger af den enkelte episode, siger Flemming Boye.

Annonce

Ekstra politi til særlige lejligheder

Mads Boeberg Hansen er partikollega med Søren Degn Laxy og er ikke overraskende på linje med ham om forslaget.


Nu var jeg ikke selv tilstede på værftet, men jeg har talt med nogle som var der og det lyder til at det er blevet gjort værre, end det egentlig var.

Mona Madsen, Venstre


- Sørens holdning er også partiets i den her sag. Jeg vil ikke sige, at det er et område, vi anser som kritisk, men man skal være opmærksom på, at når man øger antallet af mennesker på Ærø, så øger man også sandsynligheden for, at sådan noget sker. Om en ekstra betjent havde gjort forskellen, er svært at sige, og i sidste ende er det politiets opgave at vurdere, om det er nødvendigt med flere, siger Mads Boeberg Hansen.

Udover Mads Boeberg Hansen og Søren Degn Laxy er løsgænger Jens Weiss også positiv over for ideen om ekstra betjente i højsæsonen.

- Jeg er egentlig ikke utilfreds som sådan med den ordning, vi har for politidækning på Ærø. Men selvom det er sjældent, at sådanne episoder sker her, så er det vigtigt, at politiet kan gå ind i en hver sag og føle sig trygge i det, så jeg så gerne, at der var en backup her på øen, siger Jens Weiss.

Hos SF er Minna Henriksen åben for en ordning, der sørger for ekstra betjente ved særlige lejligheder. Det kunne blandt andet netop være festivaler.

- Jeg mener ikke, at der behøves en ekstra mand på vagt hele højsæsonen. Til gengæld er det værd at overveje, om der er begivenheder, hvor ekstra politi er på sin plads. Søren (Degn Laxy red.) nævner selv påsken, men det er måske en god ide med ekstra betjente til flere af de festlige indslag som sommeren byder på, mener Minna Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce