Annonce
Langeland

Hvor er de flotteste bygninger? Nu begynder premieringen igen

Bevaringsforenigens seneste præmie gik til den gamle overlægebolig på Spodsbjergvej 32 fra 1925. Foto: Peter Dragsbo.
Nu genoptages premieringen af flotte bygninger - det kan være en fin restaurering af et gammelt hus, et stykke spændende arkitektur eller en plads eller et grønt anlæg. Fristen for at indsende forslag er 31. januar.

Langeland og Strynø: Er der noget nyt på Langeland og Strynø, som er virkelig vellykket? En fin restaurering af et gammelt hus? Et stykke spændende arkitektur? En plads eller et grønt anlæg? Så kom med et forslag.

Sådan lyder opfordringen fra Bevaringsforeningen Langeland og Strynø og Langeland Kommune, der genstarter den årlige bygningspræmiering, som bevaringsforeningen uddelte indtil 2017.

- Det præmieværdige kan ligge både på Langeland og Strynø, i Rudkøbing, havnebyerne, landsbyerne eller i det åbne land. Bare det har været med til at gøre Langeland Kommune smukkere, lyder det i en meddelelse fra initiativtagerne.

Annonce

I første omgang skal der uddeles en eller flere præmier for noget godt, der er skabt i det sidste års tid - det vil sige i 2019 og 2020. Præmieringen er planlagt til at finde sted først i foråret 2021. Men allerede nu efterlyser kommunen og bevaringsforeningen forslag - fristen for at indsende forslag er 31. januar.

Værdig til en præmie

Ting, der kan være værdige til en præmie, er blandt andet bebyggelser, nybygninger eller tilbygninger, der er udført med arkitektonisk kvalitet og sans for bymiljøet eller landskabet.

Det kan også være restaurering af bevaringsværdige eller fredede bygninger med respekt for arkitektur og kulturhistorie og udført med gode materialer og god håndværkstradition.

Og det kan være bymiljøer, eksempelvis pladser eller grønne anlæg, som både har arkitektoniske og landskabelige kvaliteter og som bidrager til liv og miljø.

Der er nedsat et bedømmelsesudvalg, som består af repræsentanter for Langeland Kommunes afdeling for teknik og miljø, Bevaringsforeningen, Langelands Museum, Handelsstandsforeningen, turistforeningen og Arkitektforeningen.

Send forslag

Forslag til præmieringen kan sendes til bedømmelsesudvalget: teknik.miljoe@langelandkommune.dk eller peter@dragsbo.dk eller pr. post til: Teknik og Miljø, Langeland Kommune, Fredensvej 2, 5900 Rudkøbing senest 31. januar 2021.

Som formand er udpeget formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Bo Nissen (C), og næstformand er formand for bevaringsforeningen Peter Dragsbo.

- Vi er meget spændte på, hvad der kommer af forslag. Måske ligger der en nyskabt perle nede ad en sidevej, hvor vi sjældent kommer - eller inde i en af Rudkøbings gamle gårde, lyder det fra Peter Dragsbo.

Bevaringsforeningens seneste præmie gik til den gamle overlægebolig Spodsbjergvej 32 fra 1925.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Reaktioner på ny multiarena i Svendborg: Stor begejstring, men politiker er skeptisk

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Efter kraftig opfordring fra politiet: Ny parkeringsplan kan sende p-vagter tilbage på gaden

Svendborg For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Svendborg

To mænd dømt og udvist af landet for tyveri af spiritus: SuperBrugsen i Skårup oplever flere, der snupper de dyre flasker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Ærø

Mek Peks far og søn projekt er efter ti år endelig lykkes

Sport For abonnenter

Svendborg-Oure FA er i 3. division - nu falder afgørelserne i Danmarksserien

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Langeland

Øhavsmarkedet er skudt i gang: - Ulla er ny og håber på mange besøg over sommeren

Svendborg

Mads og Signe vågnede til lyden af knust glas midt om natten: - Pludselig stod der en fremmed mand i naboens have

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Sport For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Multiarena i Svendborg kan sikre, at vi ikke længere skal være underdogs

Livsstil For abonnenter

Michael Ahlefeldt laver kunst i neon: - Jeg blotter mig med det her

Faaborg-Midtfyn

Endnu en investering er på vej: Steensgaard vil gerne købe mere jord

Annonce