Annonce
Langeland

Hverdagen tilbage i politisk system: Udvalg på Langeland mødes ansigt til ansigt

Stabschef Anders Thrane Niebuhr vurderer løbende med den øvrige del af krisestaben i Langeland Kommune, hvilke administrative medarbejdere der er brug for. De fleste arbejder stadig hjemmefra. Arkivfoto: Finn Eriksen
De folkevalgte skal nu igen mødes ansigt til ansigt - det meste af administrationen fortsætter hjemmefra.

LANGELAND: Hverdagen er ved at vende tilbage i det politiske system i Langeland Kommune. I denne uge er tre af de faste udvalg mødtes ansigt til ansigt, i rådhussalen i Rudkøbing, hvor der er rigeligt plads til folk. Hvert udvalg har fem kommunalpolitikere, og som regel har de kun følgeskab af den centerchef, der er leder af forvaltningen på det enkelte udvalgs område.

Mandag formiddag lagde Beskæftigelses-, Uddannelses- og Integrationsudvalget for. Sent om eftermiddag kom turen til Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget, og tirsdag indtog Lærings-, Social- og Kulturudvalget rådhussalen.

- Vi har målt op, sat skiltning op og sørget for masser af sprit. I første omgang gælder det kun for de faste udvalg. Når det gælder råd og nævn, tager vi stilling fra møde til møde, påpeger stabschef i Langeland Kommune, Anders Thrane Niebuhr.

På Langeland Kommunes hjemmeside fremgår det, at Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget skulle mødes online, men det blev siden ændret, fortalte formanden for udvalget, Bo Nissen (K) forud for mødet.

- Der kan selvfølgelig være nogen, som er utrygge ved, at de skal sidde i samme lokale igen, så jeg har før mødet forhørt mig rundt til de andre, men ingen er imod det. Det burde også være forsvarligt nok med seks personer i den store sal, tilføjede Bo Nissen.

For offentligheden er der i øvrigt ingen forskel, da møder i de stående udvalg foregår for lukkede døre.

Næste kommunalbestyrelsesmøde bliver i rådhussalen, mandag den 8. juni. De nærmere bestemmelser er ikke afklaret endnu, men man er ved at kigge på sagen.

Annonce

De fleste arbejder stadig hjemme

Når det gælder Langeland Kommunes administration, så arbejder de fleste fortsat hjemmefra, og stabschef Anders Thrane Niebuhr forventer, at det vil vare sådan frem til fase tre i genåbningen af det danske samfund, det vil sige 8. juni.

- Men vi vurderer løbende kritiske funktioner, hvor der er fysisk fremmøde. Hvad der måske ikke var kritisk i begyndelsen af nedlukningen, kan jo efterhånden blive det, og vi kan ikke have, at en borger "ryger ned mellem to stole", påpeger Anders Thrane Niebuhr.

I øvrigt møder rent rutinemæssigt en medarbejder en gang om dagen for at gennemgå post, mens en servicemedarbejder tager en runde på rådhuset for at sikre sig, at der ikke er for eksempel er sprængt vandrør.

- Desuden kan der måske være tale om enkelte ting, der skal ordnes via fysisk fremmøde i borgerservice eller socialforvaltningen, men det er absolut minimalt, siger stabschefen.

Kommunen har i øvrigt her under coronakrisen skullet oplære en ny medarbejder virtuelt.

- Det er faktisk gået overraskende godt, selv om det naturligvis ikke er optimalt. Man vil jo gerne som nyansat være en del af arbejdspladsens kultur, møde dem, man skal dele kontor med og lignende. Men det kan altså lade sig gøre, tilføjer han.

Kritiske ting kan klares

Så er der spørgsmålet om borgerservice, der blandt andet sørger for udstedelse af pas og kørekort. Selv om rejseaktiviteterne er på minimum, kan nogle skulle bruge et pas eller få brug for fornyelse.

Hvis man har noget, der skal gennem borgerservice, skal man ringe til Langeland Kommunes hovednummer. Herfra stilles man videre til borgerservice, som vurderer, om det er kritisk. Hvis det er det, får man en tid i borgerservice, oplyser lederen af borgerservice, Bente Lykke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tre socialdemokrater stemte ikke med borgmesteren: Splittet byråd godkender principper for søfartsskoleprojekt

Annonce