Annonce
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Så kom der billeder af sommerliv ved Nordenhuse

Elin A. Christensens familie og venner ved Nordenhuse en sommer i slutningen af 1940'erne eller begyndelsen af 1950'erne. Billederne er taget af hendes fars ven, Karl Jørgensen
Læser har reageret på anden læsers opfordring til at sende billeder fra tidligere tiders sommerliv ved østfynsk strand. Har du også en efterlysning?

For en måned siden efterlyste Arne Munch Jensen billeder fra teltpladsen ved Nordenhuse, fordi han ikke kunne finde nogen hos lokalarkivet i Nyborg.

Han har selv sendt to privatbilleder til arkivet, og de vil på et tidspunkt kunne ses på Arkiv.dk.

Men der er også sket noget andet. Bagsidelæser Elin A. Christensen, Odense, gik nemlig på jagt i gamle fotoalbum, og det satte gang i ferieminder fra barndommen:

Annonce

Kagedåsen i jorden

- Det var overkommeligt at cykle til Nordenhuse, ferien var kort, men skulle nydes med venner og familie: mine søde mostre, deres kærester og ægtemænd, nogle fætre og kusiner, min far og mor, min søster og jeg, fortæller Elin A. Christensen.

Arne Munch Jensen har sendt dette billede til arkivet af sin mormor, Bodil Stougaard Rasmussen, morfar, Karl Rasmussen, og deres døtre Inge Marethe Rasmussen og Gerda Stougaard Rasmussen. De fik senere sommerhuset "Slap a" på Strandskovvej 9. Desuden er Ditte og Gunnar Harder med på billedet. De fik senere sommerhus på Strandskovvej 3. Privatfoto

- Når man ankom, skulle et dynevår fyldes med hø fra den nærliggende bondegård, og så blev der sovet i soveposer. Min far gravede et hul i jorden inde i et køkkentelt og satte en stor kagedåse derned, det var til mad, mælk og smør. Heldigvis var der tæt på en hyggelig købmand.

Annonce

Byggede senere sommerhus

-  Det var skønt at bo ude i naturen og kunne se og høre havet. Det var noget andet end at bo i en lille lejlighed i Skibhuskvarteret. Mine forældre blev så glade for Nordenhuse, at de selv byggede et lille sommerhus der, “Solfang” hed det, ikke langt fra teltpladsen, og der fortsatte så min barndoms ferier, fortæller Elin A. Christensen.

Det var ingen sag at cykle fra Skibhuskvarteret i Odense til Nordenhuse ved Nyborg dengang i 1950'erne. Foto: Karl Jørgensen

Hun tilføjer, at årene på teltpladsen nok har været omkring 1947-1952.

Dermed fik vi rundet efterlysningen af på fineste vis, for Elin A. Christensen har sendt en hel stak billeder fra Nordenhuse, som du kan se ved at klikke dig ind på denne artikel på fyens.dk/bagsiden eller faa.dk/bagsiden.

Billederne fra Arne Munch Jensen og Elin A. Christensen er taget ved teltpladsen ved Nordenhuse på Østfyn i 1940’erne og 1050’erne.

Hvemhvadhvor

Hvemhvadhvor er Bagsidens gratis søgetjeneste, hvor Fyns mest vidende bagsidelæsere hjælper hinanden med at finde nogen eller noget.

Det koster ikke noget, men alle henvendelser skal være til din mail.

Efter et stykke tid skal vi have at vide, hvordan det gik, så vi kan fortælle det til de andre bagsidelæsere.

Send tekst og billede til: hhh@fyens.dk eller hhh@faa.dk.

Vi forbeholder os ret til at afvise efterlysninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce