Annonce
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Møllelauget undrer sig

Maskinen er omkring 60 cm høj. Foto: Bodil Kjærgaard
Annonce

Svendborg: - Som sekretær for Møllelauget er det blevet min opgave at sende et billede af denne maskine, som for os er en gåde.

Sådan indledes et brev fra Bodil Kjærsgaard, Svendborg, til Bagsidens søgetjeneste, Hvemhvadhvor. Hun skriver på vegne af Bagenbjerg Mølles Torsdagshold og fortsætter:

- Den ser meget gammel ud, er meget tung, fremstillet i jern og formodentlig en excentrikpresse. Hvis det er korrekt, hvad mon den så har været brugt til? Ud af maskinen er fisket små stykker af jern med takker. Kunne det være savtakker?

Annonce

Gave fra gårdejer

I så fald gætter Møllelaugets medlemmer i retning af stansning af båndsavklinger. Men der er flere håndtag og dimser, hvis funktion er ukendt.

Maskinen er en gave fra en gårdejer, der med sin frue er lyttet til en lejlighed og derfor ikke kunne have den med. Han ved heller ikke noget om maskinen, som har stået bagest i en lade i årevis.

Hvis der blandt Fyns mest vidende bagsidelæsere findes nogen, der kan hjælpe med at opklare formålet med denne maskine, kan der mailes til: bagenbjergmoellelaug@mail.dk.

Vi vender tilbage, når der er nyt i sagen.

Hvemhvadhvor

Hvemhvadhvor er Bagsidens gratis søgetjeneste, hvor Fyns mest vidende bagsidelæsere hjælper hinanden med at finde nogen eller noget.

Det koster ikke noget, men alle henvendelser skal være til din mail.

Efter et stykke tid skal vi have at vide, hvordan det gik, så vi kan fortælle det til de andre bagsidelæsere.

Send tekst og billede til: hhh@fyens.dk eller hhh@faa.dk.

Vi forbeholder os ret til at afvise efterlysninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Sundhedshus i Vester Skerninge pakker sydfrugterne: - Vi mister noget, der har været her i flere generationer

Annonce