Annonce
Ærø

Hvem skal have mandatet?: Anders Johansson i spil til plads i Folketinget

Anders Johansson (K) har en chance for at komme ind i Folketinget, da de konservative har fået et mandat i Københavns Storkreds. Arkivfoto: Michael Bager
De personlige stemmetal afgør, om ærøske Anders Johansson (K) bliver valgt til Folketinget.

København/Ærø: Det Konservative Folkeparti, som på landsplan har fået et flot valg med en fremgang fra seks til 12 mandater, har også generobret et mandat i Københavns Storkreds, hvor ærøske Anders Johansson har været opstillet. Han er dermed en af dem, der venter i spænding på at se de personlige stemmetal, som bliver talt op i løbet af torsdagen.

Det er endnu ikke lykkedes Fyns Amts Avis at fange Anders Johansson selv for en kommentar, men på Ærø holder hans partifælle og formand for den lokale konservative partiforening Mads Boeberg Hansen vejret.

- Jeg håber, Anders bliver valgt med det ene mandat i Københavns storkreds. Det skal vise sig senere i dag, siger han.

Mads Boeberg Hansen tilføjer, at han på den ene side gerne vil have sin partifælle tilbage til ærøsk politik, men at det på den anden side vil være flot, hvis han bliver valgt.

- Det er et tveægget sværd. Vi vil gerne have ham tilbage, men omvendt har jeg også respekt for, at han er, hvor han er i dag, og det gør han godt. Han får rigtig meget ros for sit arbejde.

De konservative kandidater er sideordnede, og det er derfor udelukkende kandidaternes personlige stemmetal, der afgør, hvem der bliver valgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Man mister noget uerstatteligt og unikt på søfartsmuseet, hvis man fusionerer

Læserbrev: Jeg er ikke fra Marstal, har ikke familie på øen, har aldrig boet der. Men jeg har i en årrække arbejdet sammen med Marstal Søfartsmuseum inkl. coasteren Samka. Jeg er bedrøvet på alles vegne i den i Fyns Amts Avis omtalte tvist, men angår spørgsmålet kompetencer og åbenhed på Marstal Søfartsmuseum, så har jeg oplevet det stik modsatte af, hvad jeg har læst i avisen fredag 27. september. Jeg ville ikke tro det, hvis søfartshistorien i Marstal blev formidlet i et sprog tilpasset tidens normer og formidlingstrends. Når jeg besøger museet eller engagerer dets ansatte i mine projekter, er det afgørende, at de, der formidler historien ikke blot har læst den, de har levet den. De er originaler i ordets fineste betydning. Moderniserer man museet, eller fusionerer man det med eksempelvis Ærø Museum, så mister man noget uerstatteligt og unikt, og jeg, sammen med mange andre, kan lige såvel tage til Holbæk, Helsingør eller Hobro. Jeg kender alt til forskningsmiljøer, hvor den viden der genereres, bliver inden for murerne. På Marstal Søfartsmuseum er det omvendt. Søfartshistorien eksisterer mellemfolkeligt - på museet og i byen. Vil man tættere på, kan man engagere sig som frivillig - dem er der mange af hos Marstal Søfartsmuseum - folk arbejder for at bevare en fælles arv og betragter hinanden i øjenhøjde, ph.d., skolelærer, tømrer eller maskinmester. Indfødt eller tilflytter er underordnet - det væsentlige er søfartshistorien som fællesnævner. Hvad angår kompetencer i øvrigt, så har jeg oplevet museets ansatte og frivillige gøre studerende fra 16 nationer nysgerrige på søfartshistorie, respekt. Gennem de seneste seks år har jeg besøgt Marstal Søfartsmuseum med studerende mange gange. Sidste år havde vi 36 internationale arkitektstuderende på ekspedition i Det Sydfynske Øhav. Heraf er der flere, der på eget initiativ har videreudviklet deres relation til museet og tilført Ærø en række udviklingsidéer. At de gider det, baserer sig på den fantastiske imødekommenhed vi har oplevet på museet - uanset om vi var kvinder eller mænd, fra Holland, Hong Kong eller København.

Annonce