Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvad siger gymnasieeleverne til at skulle bære mundbind i skolen?

Elever på landets gymnasier mødte torsdag ind til en ny hverdag, hvor de skal bære mundbind, når de befinder sig på skolen uden for deres klasselokale. Foto: Sandra Goldek
Torsdag besøgte avisen Midtfyns Gymnasium i Ringe, hvor vi tog en snak med tre 1.g'ere om, hvad de synes om at, de nu skal have mundbind på, når de færdes på gymnasiets gange og fællesarealer.
Annonce

Ringe: Det var en helt ny hverdag, der meldte sin ankomst for eleverne på landets gymnasier, da de torsdag skulle møde i skole. Nu skal de bære mundbind, når de går eller står på skolens gange og fællesarealer.

Avisen har spurgt tre elever fra Midtfyns Gymnasium, hvad de synes om det nye tiltag.

Det formindsker det sociale samvær

Aicha Kim Priestley. Foto: Sandra Goldek

Aicha Kim Priestley, 1.g.

- Jeg synes, det er super træls, at vi nu skal have mundbind på, når vi går rundt på skolen. Det er svært at få vejret, og jeg kan ikke længere holde ud at have mine briller på, fordi det dugger, når jeg trækker vejret. Derfor har jeg valgt kun at gå med linser fra nu af. Det formindsker helt sikkert også det sociale liv på gymnasiet, at vi skal have mundbind på, fordi man har mindre lyst til at færdes på fællesarealerne, når der er krav om mundbind. Den ekstra tryghed, som det burde være, synes jeg ikke, det giver, for når vi arbejder i grupper, skal vi ikke have det på, og så giver det ikke rigtig mening, synes jeg.

Ville gerne have mundbind på hele tiden, hvis det var et krav

Freja Hammerich. Foto: Sandra Goldek

Freja Hammerich, 1.g.

- Jeg forstår godt, hvorfor vi skal have mundbind på, selvom det selvfølgelig er irriterende. Det er jo for at passe lidt på os alle sammen, og det synes jeg er godt. Men jeg kan ikke forstå, hvorfor vi kun skal have det på, når vi er på gangene eller på fællesarealerne, men ikke i klassen, og når vi sidder ned og laver gruppearbejde. Det giver ingen mening. Jeg ville gerne bære mundbind hele tiden, hvis det var et krav.

Mundbindet begrænser mig ikke

Johan Jakobsen. Foto: Sandra Goldek

Johan Jakobsen, 1.g.

- Jeg synes egentlig, at det er okay. Jeg har ikke noget imod det, og jeg synes ikke, at det begrænser mig. Det gør bare, at jeg føler mig mere tryg ved at være på gymnasiet. Jeg synes sådan set også, at det er fint, at vi gerne må tage det af, når vi er i klassen. Meget af tiden er vi jo alligevel sammen med de folk, som vi går i klasse med, så på den måde, synes jeg, at det giver god mening, at vi ikke behøver at have det på inde i klassen.

Annonce
Fyn

Sveinn Aron Gudjohnsen vil hjælpe OB

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce