Annonce
Debat

Hvad sagde Anker Jørgensen? – Desværre fik han ret

En gammelkendt ansigt, tidligere statsminister Anker Jørgensen, dukker op i Copehagen Jazzhouse hos Socialdemokraterne først på valgaftenen den 8. februar 2005.

Debat: Det politiske Danmark har gennem de seneste år mistet tolerance, medmenneskelighed og solidaritet. Værdier er gået tabt.

Den tidligere socialdemokratiske statsminister, Anker Jørgensen udtalte i et interview i Information i 2001, at ”surheden spærrer for udsynet” og at ”der er nogle hellige ting, et parti ikke må opgive. Man må hellerede tage et nederlag end give efter overfor racisme og fremmedfjendske strømninger”.

Lige nu står vi midt i det, som Anker Jørgensen forudså for 20 år siden. Alle de fremmedfjendske tiltag bliver tiet ihjel.

Annonce


Lige nu står vi midt i det, som Anker Jørgensen forudså for 20 år siden. Alle de fremmedfjendske tiltag bliver tiet ihjel.


Ingen kendte til regeringens seneste plan om at oprette flygtningecenter i Rwanda, før lovforslaget var oppe i Folketinget. TV-kanaler og medier er sparsomme med oplysninger om, at Danmark lige nu lægger sig ud med resten af verden i bestræbelser på at udrense landet for flygtninge. Fakta omkring de reelle forhold i Syrien tilbageholdes. Kun få frivillige medmenneskelige borgere ved reelt, hvordan forholdene er på et udrejsecenter.

Det er langt fra kun kriminelle, der opbevares på et udrejsecenter, siger en af de få danskere, som prøver at hjælpe afviste asylansøgere.

Der er mange på centeret, som slet ikke kan komme hjem, fordi hjemlandet nægter at modtage dem. For eksempel er der tre kvinder fra Myanmar – politiske flygtninge som har været i Danmark i 10 år, heraf 5 år på Kærshovedgård. Deres mænd og børn er danske statsborgere, men kvinderne er blevet fjernet fra deres mænd og børn og lever nu et forfærdeligt liv på Kærshovedgård.

Under den månedlige motiveringssamtale med henblik på udrejse har den frivillige som bisidder til en ung fortvivlet mor hørt en politikvinde sige: ”Målet er, at du rejser ud af landet. Dine børn har en far, som kan tage vare på børnene”. En mor blev tvunget væk fra sin familie, mens hun stadig ammede. Kun to gange om måneden, kan hun se barnet.

En gammel kone ligger hjælpeløs i sin seng med våd ble. Depression og håbløshed lyser ud af øjnene på de 270 beboere, som alle har en sørgelig historie og grund til, at de ikke rejser hjem. Nu udklækkes så flere beboere til disse rædselscentre – syriske flygtninge, som af frygt for deres liv ikke kan rejse tilbage.

Danmark kan slet ikke være sig selv bekendt. Det er meget sørgeligt, at Anker Jørgensens forudsigelser var rigtige, men vi kan alle være med til at genoprette Danmark, hvis vi vil – for eksempel ved at støtte borgerforslaget om en mere human og solidarisk flygtningepolitik.

Annonce
Sport For abonnenter

Sport Fyn vurderer GOG: Farvel til en turbulent sæson

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Svendborg For abonnenter

Huset blev fyldt med skoldhedt vand: Mor til tre hjemløs efter voldsomt fjernvarmeuheld

Svendborg

Kæmpevindmøllerne spøger igen: Kommunen afsætter penge til en ekstern rådgiver

Navne For abonnenter

Hoteldirektør: Svendborg høster frugten af flere års investering

Langeland For abonnenter

Afgørelse om affaldsøer nærmer sig: Slaget skal stå ved kirken

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kronik: Vi har haft en stolt tradition for at hjælpe flygtninge

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Svendborg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Svendborg

Erhverv For abonnenter

Musikforeninger hjemløse efter salg af Arne B: - Vi har et stort problem

Podcast

Lyt til Mortens Madklub: Tre krydderurter fra Falsled Kro sætter duft på dit sommerkøkken

Annonce