Annonce
Langeland

Husejer frygter for trafikken: Tre uheld ved samme ejendom i Tullebølle

Sådan så det ud efter uheldet. Politiet sørgede siden for at dreje bilen 90 grader, så den ikke ragede ud fra cykelstriben på kørebanen. Foto: Suzie Michella Jensen
Ejer af ejendom i Tullebølle er sammen med ægtepar på samme gade i gang med at samle underskrifter for at få gjort noget ved farten

TULLEBØLLE: Christian Stenberg, der ejer ejendommen Bygaden 85 i Tullebølle, troede om fredagen, den 10. januar, at han for en gangs skyld kunne få en god nats søvn. Sådan kom det ikke til at gå.

Det skyldtes, at der for tredje gang skete en ulykke ved hans ejendom. En bil, som kom kørende mod syd, påkørte postkassen og hækken hos naboen i nummer 87 og ramte straks efter en betonkant ved Christian Stenbergs ejendom. Der skete skader i forhaven, og bilen røg om på taget med fronten ind mod huset. Politiet blev tilkaldt og fik drejet den forulykkede bil 90 grader, så andre kunne passere stedet, uden at bilen ragede ud.

- Jeg er godt træt af det her og frygter, at det vil ske igen. Første gang var i maj 2008. Her kørte bilisten nordpå, men kørte galt og ødelagde facaden, et elskab, et smedejernshegn og vinduer på huset. Facaden var trykket 10 cm ind. Hvor meget skaderne løb op i, husker jeg ikke, men det hele var først udbedret i december, hvor jeg fik varme på ejendommen igen, husker Christian Stenberg, der lejer huset ud.

For et par år siden ramte en bilist betonkanten. Hun kørte også mod nord og fortsatte ind i gavlen til nummer 87.

Christian Stenberg er gået sammen med ægteparret Annette og Jørn Meinertsen, Bygaden 51, om en underskriftsindsamling for at få gjort noget ved hastigheden gennem denne landevej i Tullebølle. Det foregår både på internettet og via papirlister, der er lagt frem både i brugsen og hos bageren i Tullebølle.

Da avisen talte med de tre i mandags, vurderede de, at de havde godt 250 underskrifter i hus. Indsamlingen fortsætter til 15. februar, og så vil de gerne overrække dem til borgmester Tonni Hansen (SF).

Annonce
Christian Stenberg lejer huset Bygaden 85 ud. Efter seneste uheld er betonkanten nu fjernet, men han frygter stadig, at der vil ske flere ulykker på stedet. Foto: Michael Lorenzen

Bump giver ballade

Det er dog ikke alle, der bakker op om deres initiativ.

- Vi har nævnt, at vi kunne tænke os for eksempel vejbump eller chikaner. Navnlig ordet vejbump kan hidse folk op. Nogle skriver, at det vil være synd for beboere nordpå, for så vil udrykningskøretøjer blive kraftigt forsinket. Men chikaner vil også være fint med os, fortæller de tre beboere.

Annette og Jørn Meinertsen har en søn, der er ambulancefører. Og han giver netop udtryk for, at det er bedst med chikaner.

- Vi fravalgte bevidst ordene fartdæmpende foranstaltninger, for det er for tungt et udtryk. Så står folk af. Og vi har også aftalt, at vi ikke kommenterer vrede indlæg på Facebook og lignende, selv om det kan være svært at lade være, tilføjer Annette og Jørn Meinertsen samt Christian Stenberg.

Allerbedst vil det være, hvis der kommer de såkaldte "stærekasser" op, mener de. Altså fastmonterede kameraer.

- Det vil være noget, som får stor virkning, og som kan skabe tryghed. Her er alt for farligt, og vi er blandt andet bange for børn og de ældre mennesker, som bor her i landsbyen, fastslår de.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Sæt fuld turbo på turismen

Indimellem kan man stadig høre folk her på egnen vrænge lidt af turismen her - som om det ikke var et rigtigt erhverv. Den slags ord falder tit, når snakken falder på, hvad området skal leve af fremover - og her må man forstå, at vi ikke "skal rende rundt i nationaldragter", men noget "rigtig produktion" ville være bedre. Den slags ytringer er ikke bare dumsmarte og forældede, men også direkte skadelige for vores egns udvikling. Fordi vi har brug for turisterne. Derfor er det godt nyt, at man med de seneste opgjorte tal for Langeland kan se en meget positiv udvikling. Øen er nu den næstmest populære kommune for turisterne i forhold til antallet af overnatninger. Det er især tyskerne, der er vilde med den lange ø - de tegner sig for næsten halvdelen af de godt 500.000 overnatninger, der var sidste år. På Ærø er tallene knap så gode og viser en lille tilbagegang i forhold til året før, men her er til gengæld optimisme og tro på fremtiden, fremgår det blandt andet af øens turist- og erhvervsdirektørs nyhedsbrev. Nedgangen tilskrives nedgangen i bryllupsindustrien, som ellers har varmet godt i lavsæsonen i foråret og efteråret. Til gengæld er der tro på, at det med den forøgede færgekapacitet er muligt at tiltrække endnu flere turister den kommende sæson, og modsat manges og ikke mindst indenrigsministerens opfattelse, så melder øen om kapacitet til endnu flere turister. Det er værd at notere sig i den on-going debat om landevejsprincippet, der som bekendt fortsat ikke gælder hele året, netop med henvisning til, at nogle øer ikke ville kunne klare flere turister. Med hensyn til de sydfynske øer kan man vist roligt sige, at man godt kan rumme flere turister - og at der er i den grad er brug for det i vores erhvervsudvikling. Det er afgørende vigtigt, at vi alle har det store potentiale for øje, når vi snakker udvikling af området. Det handler ikke kun om udvikling for os lokale eller for tilflyttere, men i særdeles også om de gæster, vi kan tiltrække til at tage del i livet her - gerne hele året rundt. Så med den store vækst, der er igen er set inden for turismen bredt set i Danmark sidste år, så er det bare med at sætte turboen på også her. Og det gælder i øvrigt også for os selv: Micro-eventyr og stay-cation er jo ikke længere nye begreber, selvom de lyder som sådan. Det handler bare om at være turist på egen egn. Og måske det var værd lige at tjekke de sydfynske øer til næste weekendtur eller måske sommerferie. For turisterhvervet her har ret meget at byde på - også selvom de ikke går i nationaldragter...

Annonce