Annonce
Fyn

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Bente Stenfalk elsker at gå tur med sin hund på stierne tæt på, hvor hun bor. Hun er dog ikke tilfreds med de skilte, Barfoed Group har sat op ved de stier med offentlig adgang på Barfoeds område. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Efter klage fra borger har Odense Kommune bedt Barfoed Group om at flytte skilte, fordi de står, så man kan tro, at det er forbudt at lufte hund på den offentlige sti ved Munkebjerg Park.

Flere gange om dagen skal Bente Stenfalk gå en tur for at lufte sin hund.

Mange af turene foregår på stierne i området mellem Hjallesevej, Munkerisvej og universitetet, og blandt andet Bramstrupparken er en yndet destination for de to på grund af den dejlige natur, der har en afstressende effekt på Bente Stenfalk.

Men hun er ikke længere afslappet, når hun går tur.

Barfoed Group ejer nemlig Munkebjerg Park, som hun skal igennem for ikke kun at komme i parken, men også i Aldi. Der er offentlig adgang til stierne på området, men Barfoed Group har sat skilte op, hvor der står, at "offentlig adgang på områdets stier er tilladt", og at "hundeluftning i området IKKE er tilladt". Det samme gælder i øvrigt knallertkørsel, kan man læse af skiltet.

Og det er Bente Stenfalk altså ikke tilfreds med.

- Det ødelægger ideen med stien, hvis man skal gå udenom. Det har faktisk ret stor betydning for os, der bor her. Hvis jeg skal i Aldi på cykel eller gåben, så skal jeg igennem der, og jeg har faktisk en lille hund, som også går med i Aldi. Hvis jeg skal udenom, skal jeg hele vejen ned til hovedvejen ad Landbrugsvej og hen langs hovedvejen og op ad Niels Bohrs Allé.

- Det skærer faktisk ideen med Odense over, for man kan faktisk komme på cykel fra Højby til centrum ad via cykelstier. De går direkte gennem Barfoeds områder, som man så skal udenom. Det er jo idioti, mener Bente Stenfalk.

Annonce
Det er i området mellem Hjallesevej og universitetet og på den anden side af Niels Bohrs Allé, at Bente Stenfalk ynder at gå tur på stisystemet. Grafik: Mikkel Damsgård

Skilte op igen

Bente Stenfalk fortæller, at de selvsamme skilte for omkring 10 år siden også var sat op. Den gang blev skiltene pillet ned, da Odense Kommune henvendte sig til Barfoed Group efter presseomtale af skiltene.

- Jeg ved ikke, hvorfor han må få lov til at sætte dem op nu. Det er nøjagtig de samme skilte på nøjagtig de samme steder, siger Bente Stenfalk, der også undrer sig over placeringen af skiltene.

De står nemlig på en sådan måde, at man kan tro, at hunde- og knallertforbudet også gælder på den offentlige sti.

Alle de ting har fået Bente Stenfalk til at skrive en klage til byrådet, borgmesteren og Odense Kommune.

Vend skiltene

Den sidste del - placeringen af skiltene - har fået Odense Kommunes forvaltning til at reagere.

En medarbejder var efter henvendelsen ude og kigge på skiltene og kunne konstatere, at de stod ude på den offentlige sti, så man kunne tro, at reglerne gjaldt for dem, fortæller Allan Bach Laursen, kontorchef i Park og Vej.

- Det er en offentlig sti, hvor der ikke er begrænsninger på, ud over dem der normalt er på offentlige stier. Men nord for stien har Barfoed Group et stort areal med bebyggelser på. Det er sandsynligvis det område, skiltene er beregnet til.

- Forvaltningen har fået flere henvendelser omkring skiltene og har derfor haft en dialog med Barfoed Group, da skiltene langs den offentlige sti ikke er lovlige, så længe de er placeret på den nuværende måde. Skiltene er dog i forhold til den offentlige sti og vejloven lovlige, hvis blot disse vendes bort fra stien. Forvaltningen har været i dialog med Barfoed Group om at få skiltenes placering ændret, siger Allan Bach Laursen.

Han understreger, at en kommune ikke kan fastlægge adfærdsreglerne på stier på privat område, så længe der er offentlig adgang til dem.

- Vi kan som kommune ikke bestemme, hvad Barfoed Group skriver på et skilt på deres egen ejendom, så længe der er offentlig adgang på stierne. Så kan vi ikke gøre mere fra kommunens side, siger han.

Når der er offentlig adgang til stien, gælder de samme regler som på den offentlige sti - eksempelvis at man gerne må gå med hund der.

Frederik Barfoed, koncerndirektør i Barfoed Group, siger:

- Det her bør høre under bagatelgrænsen for, hvad man skal kommentere på, men i dagens anledning kan jeg oplyse, at viceværten har rykket skiltet 8-10 cm til alles tilfredshed og store glæde, og så har jeg ikke yderligere kommentarer til den sag.

Her er de omtalte skilte. Frederik Barfoed, koncerndirektør i Barfoed Group, fortæller, at skiltene efter dialog med Odense Kommune nu bliver vendt. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Bente Stenfalk. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Bente Stenfalk. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Bente Stenfalk. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Bente Stenfalk. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Brolukning på Thurø: Turisterhvervet på øen er målløse

Svendborg

Se de nye skraldespande

Svendborg For abonnenter

Tre socialdemokrater stemte ikke med borgmesteren: Splittet byråd godkender principper for søfartsskoleprojekt

Annonce