Annonce
Langeland

Hun kan slå Tonni Hansen: Bente fik hver tredje stemme på Langeland

Bente Arnsted fra Tullebølle fik 1101 stemmer og blev topscorer ved valget til det nye ældreråd. Hun er parat til at fortsætte på posten som formand, men afventer den konstituerende møde i det nye råd til januar. Foto: Ole Grube
Bente Arnsted fra Tullebølle fik 1101 stemmer ved valget til det nye ældreråd. Det mangeårige DF-medlem af kommunalbestyrelsen Elisa Hansen blev valgt med 855 stemmer.

Langeland: SF’eren Tonni Hansen støvsugede stemmer på hele Langeland, da han tirsdag forsvarede borgmesterposten, men Bente Arnsted fra Tullebølle sikrede sig faktisk en endnu større sejr.

Hun stillede for femte gang op ved valget til ældrerådet, og mens Tonni Hansen fik hver fjerde stemme ved kommunalvalget, scorede Bente Arnsted hver tredje kryds over hele øen. Hun lægger ikke skjul på, at hun er stolt efter valgsejren.

- Jeg er utrolig glad for, at der er så mange, der har tillid til mig, og som mener, jeg kan bestride den post, siger Bente Arnsted, der fik 1101 af de i alt 3412 afgivne stemmer.

Annonce

Svære og spændende opgaver

77-årige Bente Arnsted er kendt på det meste af øen for sit frivillige arbejde.

Hun er besøgsven for en dame i Tullebølle, hun går to gange om ugen tur med en anden dame i byen, og så er hun akuthjælper i Langelands Hjertestarterforening. Desuden er hun vågekone, hun er bisidder, når en borger sidder overfor embedsmænd fra kommunen, og når tiden tillader det, er hun også ledsager for borgere, der skal på hospitalet eller til læge.

Der er allerede mange gode ideer, og det glæder vi os til at høre mere om og følge tæt.

Bente Arnsted

Arbejdet i ældrerådet finder hun også tid til, og på den anden side af nytår venter der både svære og spændende opgaver. Først skal den nye kommunalbestyrelse finde besparelser på ældreområdet for to millioner kroner og effektivisere for yderligere to millioner.

- Det bliver en grim sparerunde. Det bliver ikke sjovt, siger Bente Arnsted, der sammen med ældrerådet skal aflevere et rådgivende høringssvar til de forslag, politikerne præsenterer.

Senere på året tages for alvor hul på en velfærdsaftale, der skal sætte ældreplejen fri af bureaukratiske krav. Det ser Bente Arnsted frem til.

- Jeg tror, det bliver en gevinst for dem, der arbejder i ældreplejen, og for dem, der får hjælp af dem. Der er allerede mange gode ideer, og det glæder vi os til at høre mere om og følge tæt, siger Bente Arnsted.

Annonce

De blev valgt

Udover Bente Arnsted blev følgende valgt til det nye ældreråd: Elisa Hansen, Botofte (855 stemmer), Poul-Arne Elnegaard, Humble (449 stemmer), Kirsten Wolff, Bagenkop (393 stemmer) og Jonna Klok-Heineth, Tullebølle (191 stemmer). Suppleanter er Ib Folke Rasmussen, Lejbølle (174 stemmer) og Jan Georg Hansen, Torpe (164 stemmer).

Der blev afgivet 3412 stemmer - heraf 72 blanke og 13 ugyldige. Stemmeprocenten fandt fra 63,0 til 60,7, og det skyldes formentlig frygten for smitte med corona.

Det nye ældreråd konstituerer sig i januar med formand, næstformand og kasserer. Bente Arnsted er klar til at fortsætte på formandsposten.

Annonce
Langeland For abonnenter

Forslag om statslig lånegaranti på huskøb: - Det er et godt skridt på vejen, men det gælder ikke erhvervsdrivende

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aftale om støjskærm endeligt på plads: Forventes færdig i 2023

Ærø For abonnenter

Dyr dame: Ellen er 40 millioner dyrere end planlagt

Sport

OB har den ene støvle i pokalsemifinalen

Svendborg

Solouheld i Svendborg: Politi og beredskab massivt til stede

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Langeland For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Langeland

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Debat

Klumme: Der er håb derude

Sport For abonnenter

Søndagsnavne med flere folk fra Hall of Fame i Ådalen og italiensk glæde over Christian Eriksens optræden samme sted

Sport

Svendborg Rabbits sejrer ovenpå corona-nedtur: - Jeg skal ikke lægge skjul på, at det ikke blev den kamp, vi havde håbet

Annonce