Annonce
Langeland

Hun kan slå Tonni Hansen: Bente fik hver tredje stemme på Langeland

Bente Arnsted fra Tullebølle fik 1101 stemmer og blev topscorer ved valget til det nye ældreråd. Hun er parat til at fortsætte på posten som formand, men afventer den konstituerende møde i det nye råd til januar. Foto: Ole Grube
Bente Arnsted fra Tullebølle fik 1101 stemmer ved valget til det nye ældreråd. Det mangeårige DF-medlem af kommunalbestyrelsen Elisa Hansen blev valgt med 855 stemmer.

Langeland: SF’eren Tonni Hansen støvsugede stemmer på hele Langeland, da han tirsdag forsvarede borgmesterposten, men Bente Arnsted fra Tullebølle sikrede sig faktisk en endnu større sejr.

Hun stillede for femte gang op ved valget til ældrerådet, og mens Tonni Hansen fik hver fjerde stemme ved kommunalvalget, scorede Bente Arnsted hver tredje kryds over hele øen. Hun lægger ikke skjul på, at hun er stolt efter valgsejren.

- Jeg er utrolig glad for, at der er så mange, der har tillid til mig, og som mener, jeg kan bestride den post, siger Bente Arnsted, der fik 1101 af de i alt 3412 afgivne stemmer.

Annonce

Svære og spændende opgaver

77-årige Bente Arnsted er kendt på det meste af øen for sit frivillige arbejde.

Hun er besøgsven for en dame i Tullebølle, hun går to gange om ugen tur med en anden dame i byen, og så er hun akuthjælper i Langelands Hjertestarterforening. Desuden er hun vågekone, hun er bisidder, når en borger sidder overfor embedsmænd fra kommunen, og når tiden tillader det, er hun også ledsager for borgere, der skal på hospitalet eller til læge.

Der er allerede mange gode ideer, og det glæder vi os til at høre mere om og følge tæt.

Bente Arnsted

Arbejdet i ældrerådet finder hun også tid til, og på den anden side af nytår venter der både svære og spændende opgaver. Først skal den nye kommunalbestyrelse finde besparelser på ældreområdet for to millioner kroner og effektivisere for yderligere to millioner.

- Det bliver en grim sparerunde. Det bliver ikke sjovt, siger Bente Arnsted, der sammen med ældrerådet skal aflevere et rådgivende høringssvar til de forslag, politikerne præsenterer.

Senere på året tages for alvor hul på en velfærdsaftale, der skal sætte ældreplejen fri af bureaukratiske krav. Det ser Bente Arnsted frem til.

- Jeg tror, det bliver en gevinst for dem, der arbejder i ældreplejen, og for dem, der får hjælp af dem. Der er allerede mange gode ideer, og det glæder vi os til at høre mere om og følge tæt, siger Bente Arnsted.

Annonce

De blev valgt

Udover Bente Arnsted blev følgende valgt til det nye ældreråd: Elisa Hansen, Botofte (855 stemmer), Poul-Arne Elnegaard, Humble (449 stemmer), Kirsten Wolff, Bagenkop (393 stemmer) og Jonna Klok-Heineth, Tullebølle (191 stemmer). Suppleanter er Ib Folke Rasmussen, Lejbølle (174 stemmer) og Jan Georg Hansen, Torpe (164 stemmer).

Der blev afgivet 3412 stemmer - heraf 72 blanke og 13 ugyldige. Stemmeprocenten fandt fra 63,0 til 60,7, og det skyldes formentlig frygten for smitte med corona.

Det nye ældreråd konstituerer sig i januar med formand, næstformand og kasserer. Bente Arnsted er klar til at fortsætte på formandsposten.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Skuffet foreningsmand: Står der padelbaner i hal 2 til september, er jeg ikke med længere

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Efter kraftig opfordring fra politiet: Ny parkeringsplan kan sende p-vagter tilbage på gaden

Ærø For abonnenter

Strandbyggeri i modstand: - Enhver entreprenør burde vide, at det ikke må indeholde plastik

Svendborg

Hævdede at være fra Islamisk Stat: 18-årig mand fra Svendborg dømt for bombetrusler og trusler mod mindreårige piger - slipper for udvisning

Svendborg

To mænd dømt og udvist af landet for tyveri af spiritus: SuperBrugsen i Skårup oplever flere, der snupper de dyre flasker

Se med her: Statsministeren svarer på læsernes spørgsmål op til folkeafstemningen

Ærø

Mek Peks far og søn projekt er efter ti år endelig lykkes

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Langeland

Øhavsmarkedet er skudt i gang: - Ulla er ny og håber på mange besøg over sommeren

Svendborg

Mads og Signe vågnede til lyden af knust glas midt om natten: - Pludselig stod der en fremmed mand i naboens have

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sport For abonnenter

Svendborg-Oure FA er i 3. division - nu falder afgørelserne i Danmarksserien

Sport For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Multiarena i Svendborg kan sikre, at vi ikke længere skal være underdogs

Svendborg For abonnenter

Reaktioner på ny multiarena i Svendborg: Stor begejstring, men politiker er skeptisk

Annonce