Annonce
Svendborg

Hotel Svendborg lukket: En tredjedel af de ansatte er opsagt

Administrerende direktør på Best Western Hotel Svendborg, Tom Pelle, beskriver coronakrisen som en katastrofe for hotelbranchen. Han har opsagt medarbejdere og lukket hotellet ned. Arkivfoto: Geir Hauksson
Flere fynske hoteller lukker ned som følge af coronakrisen. Heriblandt Hotel Svendborg, hvor en tredjedel af medarbejderne er opsagt.
Annonce

Svendborg: - Det er en katastrofe for hotelbranchen. Der er vel ikke andre brancher, der er så hårdt ramt. Alt er gået i stå.

Sådan lyder det fra adm. direktør på Best Western Hotel Svendborg, Tom Pelle, som også er næstformand for hotel- og restaurationsbranchens brancheorganisation Horesta i regionen, når han skal beskrive konsekvenserne af coronasituationen.

I sidste uge lukkede han hotellet i Svendborg med 135 værelser og 9000 kvadratmeter.

- Jeg har opsagt en tredjedel af vores ansatte pr. 31. marts. Det betyder, at de 11 nu er ledige på arbejdsmarkedet. De øvrige ansatte er sendt hjem på forskellige ordninger, siger han.

Annonce

Også i Odense og Middelfart

At branchen er hårdt ramt kan ses andre steder på Fyn. I sidste uge lukkede Comwell-kæden to hoteller i Middelfart, og nu lukker Hotel Scandic i Odense også som følge af corona-virussen.

- Vi var allerede begyndt at sende folk hjem, og nu sender vi de sidste hjem på mandag og lukker hotellet ned, siger adm. direktør Tom Filstrup fra Hotel Scandic i Odense.

Scandic i Danmark lukker 17 af sine 27 hoteller i Danmark som direkte konsekvens af corona-virussen, og et af dem er altså mødehotellet i Odense. Her mærkede man straks effekten, da statsminister Mette Frederiksen lukkede ned for større forsamlinger og møder for få uger siden.

- Al aktivitet på vores møder og konferencer stoppede i det øjeblik, mens der fortsat var lidt gæster på værelserne. Det var blandt andet håndværkere, så vi har haft nogle gæster, men nu lukker vi det hele ned, for vi er primært et mødehotel, og der er al vores omsætning væk, siger Tom Filstrup.

Både Tom Filstrup og Tom Pelle glæder sig over, at der er lavet hjælpepakker.

I Svendborg understreger næstformanden i Horesta, at det kan være svært at bruge pakken, når al aktivitet og omsætning forsvinder.

- Hvis du har 40 ansatte, og du selv skal betale 10.000-15.000 kroner til hver enkelt af dem selv, så bliver det meget svært, hvis du ingen indtægter har, siger han.

I Odense håber kollegaen Tom Filstrup, at han kan byde sine ansatte velkommen tilbage efter påske.

- Det er glædeligt, at vi lever i et samfund, hvor man kan få hjælp, så vi forhåbentlig kan holde fast i vores team af gode medarbejdere. Det er meget vigtigt for os, at vi kan sørge for, at de får fuld løn, så de kan betale deres regninger, selvom vi må sende dem hjem, siger han.

Annonce

Massive tab

I Svendborg og Odense er hotellerne lukket ned, mens de to direktører i samarbejde med enkelte tilbageværende ansatte "bliver på broen", som Tom Filstrup udtrykker det.

- Så sørger vi for, at der venter vores ansatte og gæster et fungerende hotel, når de vender tilbage igen, siger han.

I Svendborg har Tom Pelle tidligere fortalt om, hvordan aflyste arrangementer og møder for snart to uger siden kostede Hotel Svendborg og et søsterhotel i Fredericia op mod en million kroner i løbet af få dage.

Siden er aflysningerne strømmet ind, og de fortsætter i de næste måneder også.

- Vi kan se, at kunderne aflyser og rykker arrangementer i maj og juni også nu. Vi er en branche i knæ, og det bliver svært for mange at rejse sig igen. I den seneste rundspørge, som Horesta netop har foretaget, anslår 20 procent af hotellerne, at de ikke åbner igen efter det her, siger Tom Pelle.

Mens han selv har lukket Hotel Svendborg, kan man fortsat booke et værelse på det mindre Hotel Garni, hvor Tom Pelle råder over 18 værelser i Svendborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Badutspring i boligområderne

Ærø For abonnenter

Overstyrmand på Ellen følte sig hængt ud som corona-syg og klagede til ledelsen: Nu er han fritaget for tjeneste

Annonce