Annonce
Erhverv

En suite til naturen: Hotel i Nyborg byder sommerfugle og insekter velkommen på 12.000 kvadratmeter

Sommerfugle og mange andre insekter har trange kår i Danmark, og derfor arbejdes der målrettet på at give dem bedre livsbetingelser. Et af initiativerne er sommerfuglepartnerskaber. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Bæredygtigheden får vinger på Hotel Nyborg Strand.

Nyborg: Det er ikke kun gæster af den tobenede og betalende slags, der bliver budt indenfor på Hotel Nyborg Strand.

De tilrejsende med både mange ben og vinger har helt uden beregning fået en naturlig suite i det østfynske: godt 12.000 kvadratmeter natur, der ikke bliver pillet ved af menneskehånd.

Arealet tilhører Hotel Nyborg Strand, som har indgået et sommerfuglepartnerskab med Danmarks Naturfredningsforening (DN).

Annonce


Vi arbejder knaldhårdt med bæredygtighed, som både er et parameter for vores gæster og for ansatte.

Jan Grimstrup Larsen


Et sommerfuglepartnerskab indebærer, at et areal på mindst 20 procent bliver udlagt som friarealer, og med start i 2021 har hotellet dedikeret godt 12.000 kvadratmeter til fri leg, liv og bosætning for insekter og sommerfugle.

- Vi arbejder knaldhårdt med bæredygtighed, som både er et parameter for vores gæster og for ansatte, og de arealer, vi har lagt ud, rører vi ikke ved, siger direktør Jan Grimstrup Larsen, der også oplever, at bæredygtigheden bliver et større og større parameter for medarbejdere, der søger job.

- Vi har medarbejdere, som er meget tydelige med, at den grønne profil er vigtig for dem, og nu har vi altså foreløbigt taget 30 procent af vores grundareal, der står urørt. Det er jo ikke sådan, at vi har taget areal fra vores p-pladser - vi har arealerne til at gøre det, og der er er mere friareal på vej, fastslår direktøren.

Det var kun korte perioder, det summede af gæster på Hotel Nyborg Strand i 2020 - her er det juli måned, hvor der var et åndehul i form af en næsten normal hverdag. Arkivfoto: Kasper Riggelsen

Danmarks Naturfredningsforening har ti sommerfuglepartnere, der udover hotellet i Nyborg blandt andet tæller Rema 1000, Odsherred Forsyning, Hempel Glasmuseum og Ejsing Fodboldgolf.

De ti partnere har tilsammen lovet at lade 384.000 kvadratmeter areal stå urørt. Største område tegner Rema 1000 sig for med 100.000 kvadratmeter insektvenlig natur ved koncernens hovedsæde i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Fire nye dyt i bamsen: Danmark rev russerne midt over i vild spille-rus

Annonce