Annonce
Svendborg

Hotel fik varsel om påbud for krænkende handlinger

Bestyrelsesformand på Hotel Christiansminde, Martin Rasmussen, mener, at Holger Brodersen er 100 procent ansvarlig for problemerne på hotellet. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Bestyrelsesformand på Hotel Christiansminde, Martin Rasmussen, påpeger, at fyring af hoteldirektør Holger Brodersen ikke bunder i sexchikane.

Hvad er det, der helt konkret ligger bag det, som I beskriver som store problemer med det psykiske arbejdsmiljø - er det manglende ledelse, er det uoverkommelige opgaver for personalet eller er det sexchikane?

- Det er dårlig ledelse. Og jeg vil godt påpege, at det intet har med sexchikane at gøre, overhovedet ikke. Den skal han ikke have hængende. Det er måden at være leder på, og så kan jeg ikke komme det nærmere.

Arbejdstilsynet fortæller, at Hotel Christiansminde har fået et varsel om et påbud for krænkende handlinger, og i en vejledning beskrives det blandt andet som mobning og seksuel chikane?

- Det er ikke seksuel chikane.

Er det mobning?

- Det er dårlig ledelse.

Hvad ligger det bag, når du i en pressemeddelelse siger, at det, der er foregået, er ”uforeneligt med bestyrelsens ønsker til et sundt arbejdsmarked - både fysisk og psykisk?

- Når folk bliver udsat for dårligt psykisk arbejdsmiljø, så bliver de fysisk dårlige. De bliver nervøse og bange, og i HK går vi jo ud og fortæller arbejdsgiverne, hvordan de skal opføre sig, og derfor kan vi ikke selv være en dårlig arbejdsgiver.

Har Holger Brodersen været hele problemet på Hotel Christiansminde?

- Ja.

Det er du sikker på?

- Ja, det er jeg 100 procent sikker på.

Når jeg spørger rundt, får jeg at vide, at der har været en utrolig stor udskiftning i personalet på hotellet. Burde det ikke have fået nogle alarmklokker til at ringe hos jer?

- Da Holger overtager hotellet i 2011, er HK ved at sælge det, fordi det giver underskud på ni millioner om året, men man laver en turn-around, som det tager nogle år at komme sig over, og her er det naturligt med nogle skift. Det ligger også i branchen blandt tjenere og receptionister, at de skifter job hele tiden. Jeg havde om nogen håbet, at jeg havde hørt de alarmklokker, for jeg synes ikke, det er sjovt at skulle skride til en afskedigelse, for Holger har været en sindssyg dygtig direktør. Han har fået vendt det hotel, men vi må også konstatere her bagefter, at han ikke har været en god personaleleder. Det har vi taget konsekvensen af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Se billeder fra statsminister-visit: Skoledreng krævede svar om organdonation

Læserbrev

Debat: Konsensus og god karma i byrådet

Læserbrev: Byrådsmødet i tirsdags varede 38 minutter. Tro mig, jeg tog tid. Der var store vigtigt beslutninger på dagsordenen. Varmepumpe, klimasikring, Simac, solcelleanlæg, landsstævne og Bagergade. Alt blev i fællesskab nikket igennem, og bortset fra Enhedslistens politik-strategiske kommentarer, så udeblev diskussionerne, og alle stemplede ind på de, for os alle, så vigtige beslutninger. Tak for det, og tak til borgmesteren for forarbejdet og for at skabe en fornemmelse af fælles ejerskab. Det glæder mig, at der er ro på, og det må ligeledes glæde borgerne og erhvervslivet, at der konstant søges konsensus og fælles fodslaw om byens udfordringer. Erhvervslivet fortæller, at de godt kan lide, at der er politisk ro på - og det er der jo. Nu ser jeg frem til årets DI-erhvervsundersøgelse og håber, at firmaerne også honorerer indsatsen, hvis de fornemmer fremgang på det felt. Det var kun udenfor rådhussalens ruder, at regnen bankede på, og diskussionerne udeblev formentlig også fordi, at der ikke var hotte emner som for eksempel ”tagsten” på agendaen. Ifølge avisens udsendte, så var breaking news, at den kære Susanne Gustenhoff (EL) kom til at afsløre, at der formentlig kommer gratis bustransport til Landsstævnet. Ja, ja, sådan sætter vi jo vores prioriteter hver især. Min var, at der var god karma og konsensus på en kort byrådsmøde omkring så vigtige beslutninger.

Svendborg

Statsministerbesøg i Svendborg: Spørgelystent publikum holdt Frederiksen til ilden

Annonce