Annonce
Langeland

Horesta efterlyser samfundssind fra bankerne: - Vores medlemmer er sat i en helt urimelig situation

Selvom restauranter har en sund økonomi og mange gæster, er det ikke altid, at de kan låne penge. Foto: Katrine Becher Damkjær.
Mange medlemmer af brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, Horesta, oplever problemer med at låne penge under coronakrisen. Horesta efterlyser samfundssind fra bankerne.

Restaurant Generalen i Tranekær er langt fra ene om at få nej til at hæve kassekreditten i øjeblikket. Det fortæller politisk chefkonsulent i Horesta, Kristian Nørgaard.

-Mange af vores medlemmer er sat i en helt urimelig situation, siger han.

Indehaver af Generalen i Tranekær har fået nej til en større kassekredit fra sin bank, og tre andre banker har afvist at tage ham som kunde.

Annonce

Kristian Nørgaard understreger, at han ikke har indsigt i Christian Pichards situation, så han kan ikke udtale sig om den konkrete sag. Men generelt efterlyser han større velvilje for bankerne.

- I den situation, vi er i lige nu, har vi alle et ansvar for at hjælpe denne branche. Det gælder også bankerne. Ordet “samfundssind,” som vi lært i denne tid, kommer i spil her.

Ingen udbetaling

Restriktioner som forårets nedlukning, forbuddet mod at holde åbent efter klokken 22 og mod at have selskaber på flere end ti personer rammer de fleste restauratører hårdt. Og de hjælpepakker, som skulle afhjælpe problemet, er for mange endnu ikke kommet til udbetaling, da ordningen først skal godkendes i EU.

-Vores erhvervsminister har så foreslået, at man får hævet kassekreditten eller tager et lån, mens man venter på pengene, og han har udtrykt en forventning til, at bankerne hjælper med det. Men vi hører, at det er et problem fra mange medlemmer at få forøget kassekreditten eller overhovedet få en erhvervskonto. Det er ikke et voldsomt udbredt problem, men det er udbredt i alvorlig grad, siger Kristian Nørgaard.

Han understreger, at situationen er ekstraordinær, og at bankerne bør se virksomhedernes økonomiske situation i det lys:

- Lige nu står erhvervet i den største krise, nogen kan huske. Det er jo ikke fordi, de er blevet dårlige til at drive forretning, lyder det fra Horestas politiske chefkonsulent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce