Annonce
Svendborg

Hop på 24 pladser: Svendborg går frem i undersøgelse af erhvervsklima

Borgmester Bo Hansen (S) glæder sig over, at kommunens forhold til de erhvervsdrivende er forbedret. Her holder han tale ved erhvervslivets nytårskur på Hotel Svendborg i 2019. Foto: Katrine Becher Damkjær
Svendborg Kommune er hoppet fra en bund- til en midterplacering som nummer 54 i Dansk Industris årlige erhvervsklimaundersøgelse. Glædeligt, mener borgmester Bo Hansen (S), som dog også erkender, at der er plads til forbedring.
Annonce

Svendborg: Svendborg Kommune ligger ikke længere i den tunge ende, når det handler om at erhvervsvenlighed.

Dansk Industris årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsklima placerer den sydfynske kommune på plads nummer 54, og kommunen har dermed taget et hop fremad, eftersom den sidste år lå nummer 78 - altså i den tunge ende blandt de 93 kommuner i undersøgelsen.

Borgmester Bo Hansen (S) glæder sig over fremgangen.

- Vi er gået 24 pladser frem, og det er jeg rigtig glad for på kommunens vegne. Jeg bider også mærke i, at vi godt kan blive bedre endnu - men det her er et fint skridt, siger han.

Annonce

Forbedret dialog

Et dyk i undersøgelsen viser, at der særligt er fremgang på parameteret "information og dialog med kommunen", hvor der er taget et spring fra nummer 66 til 25.

Det har Bo Hansen også bemærket.

- Jeg ser det som udtryk for, at både embedsmændene og vi politikere er blevet bedre til at have en god dialog, siger borgmesteren, der også hælder til, at det har haft en effekt, at han gerne stiller op og holder oplæg i erhvervsnetværk som for eksempel Rotary, ligesom han hver 14. dag holder morgenmøder med mellem 4 og 10 virksomheder.


Overskriften er egentlig, at vores placering som nummer 54 er en middelplacering. Men omvendt er det den største fremgang, kommunen har haft, og det er også o.k. at glæde sig over det. For vi har puttet mange kræfter i det

Bo Hansen (S), borgmester i Svendborg Kommune


- Så lærer jeg noget om, hvordan de er skruet sammen, og de får mulighed for at fortælle deres historier og får mødt mig og kommunaldirektøren (Erik Bendorf, red.), ligesom de får set, at vi står til rådighed. De møder tror jeg meget på, siger Bo Hansen, der også erklærer sig tilfreds med, at Svendborg Kommune på parameteret "arbejdskraft" er sprunget fra en 80.- til en 20.-plads.

- Det er glædeligt at se, at virksomhederne tydeligt kvitterer for et godt samarbejde mellem erhvervslivet og jobcentrene om at skaffe kvalificeret arbejdskraft, siger borgmesteren.

Annonce

Lang, sej vej

Der er dog også områder, hvor Svendborg Kommune stadig hænger i bremserne.

På parameteret "image" - indsatsen for at fastholde og tiltrække nye virksomheder samt indsatsen for at fastholde borgere og tiltrække nye - er der ganske vist fremgang. Men kun fra en 91.- til en 76.-plads, hvilket stadig er en placering i den tunge ende af listen.

- Der er en lang, sej vej til at få et godt image, men jeg tror, at vi blandt andet kommer dertil via dialog og samarbejdsvilje, som vi har fremgang på. Så det handler om at holde kadencen, siger Bo Hansen.

Han erkender, at kommunen heller ikke brillerer, når det kommer til parameteret "kommunal sagsbehandling", hvor en placering som nummer 59 i 2019 er erstattet af en 50.-plads.

Men han mener, at det - paradoksalt nok - har at gøre med, at ansøgninger om industri- og erhvervsbyggeri bliver prioriteret højt.

- Vi er hurtige, når det handler om erhvervslivet, men når det handler om at bygge for eksempel en carport, går det langsommere. Men erhvervsfolk er også privatpersoner, og når de skal have bygget en carport og oplever, at der er lang sagsbehandlingstid, så kan det godt smitte af i en undersøgelse som den her, siger Bo Hansen. Der således erkender, at der er noget at arbejde med.

- Overskriften er egentlig, at vores placering som nummer 54 er en middelplacering. Men omvendt er det den største fremgang, kommunen har haft, og det er også o.k. at glæde sig over det. For vi har puttet mange kræfter i det, siger borgmesteren.

Annonce

Erhvervsformand: Vi skal i bedste tredjedel

Per Nykjær Jensen, der er formand for Svendborg Erhvervsråd og i øvrigt også byrådsmedlem for Venstre, er i store træk på linje med borgmesteren.

Ifølge en pressemeddelelse glæder han sig over, at kommunen har taget et hop op på kommunikation, som ellers har været en akilleshæl i tidligere undersøgelser, mens han finder det betimeligt at dykke ned i, hvorfor det stadig halter på image-fronten.

Og så lufter han en ambition.

- En placering midt i feltet er for mig et absolut minimumskrav. Vi skal op i den øverste tredjedel, og det vil vi arbejde videre med, siger han ifølge pressemeddelelsen.

Annonce

Nordfyn i top

Bedst placerede fynske kommune på listen er Nordfyns Kommune, som indtager en 12.-plads.

Nyborg Kommune er hoppet fra en 10.- til en 26.-plads, Faaborg-Midtfyn er gået frem fra en placering som nummer 76 til nummer 57, Assens er rykket fra en top 30-placering og ned i midterfeltet, Odense ligger nummer 72, og Kerteminde er på en 82.-plads og dermed fynsk bundskraber.

Langeland, Ærø, Samsø, Læsø og Fanø Kommuner er ikke blevet bedømt, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar, oplyser Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Et godt og affaldsfattigere 2021

Navne

80 år: Finnebarn blev på Langeland

Annonce