Annonce
Svendborg

Holdt mindre end et halvt år: Bagerbutik i Skårup lukket

Ny bager i Skårup. Foto: Katrine Becher Damkjær
Indehaverne har valgt at trække stikket og lukke Hos Bageren i Skårup, der åbnede i august sidste år. Kundegrundlaget var ikke til det, lyder forklaringen.
Annonce

Skårup: Der var ikke kunder nok til at få det til at løbe rundt, og derfor må den lukke.

Det er de kedelige kendsgerninger for ægteparret Charlotte Søndergaard og Bo Milling Søndergaard, der står bag Hos Bageren i både Vester Skerninge og Skårup. De har netop meddelt, at filialen i Skårup lukker pr. dags dato.

- Kundetilgangen var simpelthen ikke stor nok. Og vi er udmærket klar over, at det kan være svært i begyndelsen, men butikken har overhovedet ikke lavet penge, siden vi åbnede den, siger Charlotte Søndergaard om beslutningen.

Butikken, der ligger på Skårup Stationsvej i Skårup, nåede dermed kun at holde åben i lidt under et halvt år, og Charlotte Søndergaard forklarer, at der ikke var nogen vej udenom lukningen.

- Hvis vi havde haft ressourcerne til det, var vi blevet ved, men det har vi ikke. Der kom gennemsnitlig 100 kunder om dagen, og det er desværre bare ikke nok til at dække udgifterne, lyder det fra bageren, som til sammenligning anslår, at der er omkring 250 kunder igennem butikken i Vester Skerninge om dagen.

Bo Søndergaard og Charlotte Søndergaard, som har Hos Bageren i Vester Skerninge, må indse, at deres butik i Skårup ikke kunne løbe rundt. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Fokus på Vester Skerninge

Det var tilbage i efteråret 2018, at Charlotte Søndergaard sammen med sin mand overtog Vester Skerninge Bageri og omdøbte det til Hos Bageren.

Allerede fra starten luftede de tanker om, at butikken ikke skulle være deres eneste, men at drømmen på sigt var at opbygge en kæde.

Første skridt tog ægteparret sommeren efter, hvor de altså åbnede butik nummer to i Skårup, som ikke i forvejen havde en bagerbutik.

Et faktum, som ifølge Charlotte Søndergaard har haft betydning.

- Jeg tror, det er 15 år siden, der sidst var en bager der, så vi har ikke haft et ordentligt kundegrundlag, da vi startede, siger hun, inden hun sender en tanke til dem, som trods alt har bakket op om butikken i dens korte levetid.

- Kæmpe ros til dem, der brugte os, og som skriver på Facebook, at de er kede af, at vi lukker, siger hun.

For nu holder ægteparret fokus på butikken i Vester Skerninge, og så afslører Charlotte Søndergaard, at planerne om at udvide ikke er lagt fuldstændigt på is trods det mislykkede forsøg i Skårup.

- Drømmen er der stadigvæk, og nu har vi lært, at vi ikke skal åbne steder, som ikke i forvejen har bageri. Der skal være et større kundegrundlag, før vi åbner.

Charlotte Søndergaard oplyser desuden, at kunder, der har lavet bestillinger i butikken i Skårup, vil blive kontaktet af indehaverne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Langeland For abonnenter

Venstre vil bygge nyt plejehjem på Langeland: Forlod forhandlinger efter forgæves forsøg på enighed

Annonce