Annonce
Erhverv

Hold jer væk: Borgere til kamp mod ny Netto

Peder Skou og Alfred Svendsen har investeret i dette banner, som indtil tirsdag stod overfor Dagligbrugsen på Svendborgvej i Ollerup. Natten til onsdag blev det stjålet. Privatfoto
En gruppe borgere samler underskrifter og har opsat et banner, der skal få Netto til at droppe planerne om at åbne en butik i Ollerup. Men ikke alle er enige, for nu er banneret stjålet.
Annonce

Ollerup: En gruppe borgere er gået til kamp mod planerne om en ny discountbutik i Ollerup, men det er tilsyneladende ikke alle i byen, der støtter den kamp.

I hvert fald er der tidligere på ugen begået hærværk mod et stort modstandsbanner, der var stillet op på en privat grund på Svendborgvej, og natten til onsdag blev det store banner stjålet. Det fortæller Peder Skou, der har investeret i banneret sammen med Alfred Svendsen, der har udsigt til at blive nabo til den nye butik og har lagt grund til opsætningen.

Peder Skou fortæller, at tyveriet er anmeldt til politiet, men at kampen mod en ny discountbutik fortsætter. Han har fået oplysninger om, at det er Netto, der ønsker at åbne en butik, der i givet fald kommer til at ligge direkte overfor Dagligbrugsen i Ollerup. Han forudset, at det vil lukke den lille Dagligbrugsen i Ulbølle og koste brugserne i Vester Skerninge og Ollerup en markant del af deres omsætning.

Derfor er han gået til kamp mod planerne.

- Netto er en butik, hvor du kan få billigere varer, men vores brugs i Ollerup støtter lokale aktiviteter og har sin egen slagterafdeling, som får svært ved at fortsætte. Den udvikling er vi nogle, der ikke ønsker, og det vil vi gerne gøre politikerne opmærksomme på i god tid, siger Peder Skou.

Annonce

Over 600 underskrifter

Fyns Amts Avis kunne i marts fortælle, at Kerteminde-firmaet JL4-Development Aps på vegne af en landsdækkende discountkæde har bedt om at få ændret kommuneplanen, så det bliver muligt at åbne en dagligvarebutik på Svendborgvej i Ollerup.

Siden har gruppen samlet underskrifter mod planerne – både på Facebook og ved dør-til-dør-henvendelser, og indtil videre er der over 600, der har skrevet under.

På banneret står der ”Ollerup siger nej til Netto”, men det kan jo faktisk også være, at der er et flertal, som ønsker en Netto i Ollerup?

- Ja, det har du ret i, men det tror jeg ikke, når man tænker på, hvor nemt det er at samle underskrifter imod det, siger Peder Skou.

I Netto ønsker man hverken at be- eller afkræfte, om det er kæden, der ønsker at åbne en butik i Ollerup. Kommunikationskonsulent Jacob Krogsgaard Nielsen skriver i et skriftligt svar til Fyns Amts Avis, at man hele tiden er opmærksomme på nye, spændende muligheder.

- Men hvilke – og hvor de har lokalitet – kan vi af gode grunde ikke dele, skriver Jacob Krogsgaard Nielsen.

Hvad siger I til, at der er en ”modstandsbevægelse” i Ollerup mod Netto?

- Vi har rigtig mange gode kunder på Sydfyn, så det er vi da rigtige ærgerlige over, skriver kommunikationskonsulenten.

Annonce

Seks kilometer væk

Peder Skou understreger, at han ikke har noget imod Netto, så længe kæden holder sig væk fra Ollerup.

- Der ligger en Netto seks kilometer væk, og hvis man vil handle der, så skal man endelig gøre det, siger Peder Skou.

Udsigterne til åbningen af en Netto-butik i Ollerup er dog lange, for den politiske behandling af kommuneplanen afsluttes først i maj næste år, og hvis planerne ikke er taget af bordet forinden, skal der laves en lokalplan. Det betyder, at en konkurrent til Dagligbrugsen tidligst kan åbne engang i 2022.

På Thurø lykkedes det i 2013 en borgergruppe at forhindre åbningen af en discountbutik på øen. Her gik borgerne i forsvar for den lokale købmand med 1000 underskrifter som våben, og det fik politikerne til at droppe planerne om yderligere en dagligvarebutik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Efterlysning: Hvad systuen gemte

Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce