Annonce
Ærø

Hold dine børn hjemme fra dagtilbud og sfo: Ærø Kommune giver mulighed for orlov og kompensation

Fra 1. februar til 31. marts kan forældre, hvis de holder deres børn hjemme, få kompensation ved at søge midlertidigt orlov fra dagtilbud og sfo. Ole Wej Petersen (S), borgmester på Ærø, mener, det er mest fair at lave sådan en midlertidig ordning, når der vises samfundssind. Foto: Cecilie Damgaaard Boeriths
Hvis du holder dine børn hjemme, har Ærø Kommune nu gjort sådan, at forældre kan søge midlertidigt orlov og dermed slippe for betaling af dagtilbud og sfo.
Annonce

Ærø: Nu kan mor og far spare penge, hvis de vel at mærke holder deres børn hjemme og søger om midlertidigt orlov fra børnehave og sfo.

Sådan forlyder det i en pressemeddelelse af Ærø Kommune, der i forbindelse med coronapandemien har valgt at lave en særlig aftale, hvor forældre frem til 31. marts kan søge om at tage deres børn ud af dagtilbud og dermed få kompensation.

Regeringen har opfordret forældre til at holde deres børn hjemme så vidt muligt, men har ikke lagt op til nogen form for kompensation i forældrebetaling. Men den enkelte kommune kan altså lave særskilte ordninger, og det er det, Ærø Kommune har valgt at gøre.

- Man skal selv gå ind og søge denne orlov, men så slipper man for forældrebetaling i den periode, forklarer Ærøs borgmester Ole Wej Petersen (S).

Den midlertidige ordning er knyttet til håndteringen af coronasituationen og vil starte fra og med 1. februar og vil ophøre 31. marts 2021 med mindre, der politisk besluttes en forlængelse af ordningen. Orlovsordningen ligger udover retningslinjerne fra Børne- og Undervisningsministeriet og skal derfor finansieres af den enkelte kommune.


Det er ikke fair at sige, at de skal vise samfundssind ved at holde deres børn hjemme, og så få en regning.

Ole Wej Petersen (S), borgmester, Ærø


- Det er sket ret hurtigt, jeg har spurgt medlemmerne fra kommunalbestyrelsen, så det er med støtte fra dem, at det sker. Det vil komme til at koste os lidt, men det er vi indstillet på, siger Ole Wej Petersen.

- Jeg tænker, at hvis vi gerne vil have, at forældrene skal vise samfundssind, så vil vi gerne belønne dem med det her. Det er ikke fair at sige, at de skal vise samfundssind ved at holde deres børn hjemme, og så få en regning. Det giver ikke mening. Derfor laver vi den her ordning, siger borgmesteren.

Sådan tilmeldes du orlovsordningen

Fra 1. feb. 2021 har børn i dagtilbud og sfo mulighed for at få orlov i halve eller hele måneder fra den 1. eller 15. i måneden. I orlovsperioden fritages forældrene for forældrebetalingen. Ordningen vil i givet fald påvirke beregning af evt. søskenderabat.

Forældrene skal ansøge Pladsanvisningen om orlov senest tre hverdage før den 1. eller 15. via Borger.dk.

Forældrene skal samtidig orientere dagplejen, daginstitutionen eller sfo’en om ønsket. Det er muligt at forlænge orlovsperioden, og børnene optages igen, når orlovsperioden udløber, ligesom forældrebetalingen genoptages. Orlov kan kun gives til allerede optagne børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce