x
Annonce
Ærø

Hold afstand, bliv i bilerne, og tal ikke med chaufføren: Skærpede corona-tiltag på Ærøs færger og i busser

Jesper "Bus" Jensen sætter snore op, som indikerer, at man skal holde afstand til buschaufføren. Det er blot et af flere nye corona-tiltag på Ærøs transportområde. Foto: Michael Danekilde Olsen
Ærøfærgerne og Ærøxpressen skruer nu yderligere op for restriktionerne for at sikre, at coronasmitten ikke spredes om bord på de kommunale færger. Også de kommunale busser er nu blevet ramt.

Ærø: De ærøske færger er i færd med at justere deres procedurer for færgeoverfarterne for at inddæmme coronasmitten, og det er ikke gjort med alene at lukke hvert andet sæde, som det skete forleden.

- Nej, og vi er lige nu i gang med en hel del nye tiltag. Vi startede med at lave afstand på færgerne ved at sætte skilte op om, at hvert andet sæde er lukket, og nu vil der efterfølgende senere i dag komme en udmelding om, at man skal blive i bilerne under overfarterne, forklarer Ærø Kommunes færge- og trafikdirektør Keld Møller.

Han fortæller, at der tidligere på dagen har været nogen forvirring omkring, hvorvidt påbuddet om at blive i bilerne allerede var trådt i kraft.

- Det er ikke sket endnu. Vi har nogle ting, der lige skal på plads endnu i forhold til materiel, der kan fungere på vogndækket, noget ekstra personale og nogle procedurer, der lige skal på plads, forklarer Keld Møller fredag formiddag og kan også fortælle, at man fra og med fredag har lukket færgernes caféteriaer.

Hos Ærøxpressen har man endnu ikke lukket hvert andet sæde, men opfordrer på det kraftigste passagererne til at holde afstand.

- Og så vil vi også henstille til, at man bliver i bilen under overfarten, forklarer kontorleder Carl Jørgen Heide, der også har måttet bede kontorets mange besøgende om at holde afstand.

- Der er mange, der lige kommer forbi kontoret for at høre, om færgen sejler, og for at få en snak, men nu beder vi folk om at holde sig orienteret via hjemmesiden. Vi er et lille kontor med meget få ansatte, og vi er utroligt sårbare, hvis bare en af os pludselig bliver syg, forklarer Carl Jørgen Heide.

Annonce

Dokning og busser

Efter planen skal M/S Marstal i dok i Svendborg fra og med næste uge og ti dage frem, og det står ifølge Keld Møller ikke til at ændre, trods det, at det vil betyde en yderligere begrænsning i, hvor mange der kan komme til og fra Ærø, mens smitteberedskabet er i kraft.

- Det bliver ikke så slemt, når vi nu har taget beslutningen om at holde folk i bilerne på vogndækket. Så har vi stadig mulighed at have 100 gående passagerer i salonerne. Så det skulle faktisk kunne bedre situationen noget i forhold til, at vi egentlig havde sat en samlet grænse på 100 passagerer, siger Keld Møller.

Samtidig indskærper rederiet, at hvis man er i karantæne, er smittet eller har mistanke om, at man er, kan man ikke rejse med som gående passager.

- Nej, er man smittet, foregår transporten i ambulance, og er man i karantæne, skal man sidde i en bil under overfarten, siger Keld Møller.

Færge- og trafikdirektøren har også de ærøske busser som ressortområde, og han kan fortælle. at man også her har gjort et par for at mindste smittefaren.

- Vi startede med at drosle ned til, at der kun kan være 25 i hver bus. Det er igen gjort ved at lukke hvert andet sæde. Vi har samtidig også besluttet, at al ind- og udstigning kommer til at ske gennem døren i midten, og vi indskærper, at folk ikke skal gå op og tale med chaufføren, forklarer Keld Møller.

Kære læser

Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Er jeg alene om at opfatte statsministeren budskab nærmest som en ordre?

Læserbrev: Jeg rejste 3. marts til Malaga, Spanien, på fire ugers ferie. Efter en uge startede så de de dårlige nyheder hjemmefra. Den 12. marts så vi på dansk fjernsyn statsministeren fortælle os, og alle danskere, at vi skulle komme os hjem hurtigst mulig. Ikke i panik, men så hurtig det kunne lade sig gøre. Vi havde retur til Danmark den 31. marts, men efter at statsministerens budskab blev gentaget af samtlige ministre, der kom på skærmen, bestemte vi os for at ændre vore billetter og fik omsider plads 19. marts. Vi var af den overbevisning, at vi havde gjort det som gode, lovlydige borgere skal gøre. Vel hjemme og i karantæne kontakter jeg så Top Danmark, hvor jeg har en rejseforsikring, og da fik jeg lidt af en overraskelse. Top Danmark siger, at de ikke vil refundere mine nye billetter, siden det ikke er udstedt evakueringsordre fra Spanien, men kun var en opfordring fra statsministeren. Er det mig, som er helt forkert på den? Når jeg ser på situationen i Spanien i dag, så er jeg overlykkelig over statsministerens budskab, og at vi fulgte hendes besked. Vil Top Danmark virkelig, at jeg skulle sidde i Spanien og afvente min hjemrejse den 31. marts? Er jeg alene om at opfatte statsministeren budskab nærmest som en ordre?

Danmark

Udlejere slår hårdt tilbage mod butikskæder, der nægter at betale husleje

Annonce