Annonce
Ærø

Hold øje med vandmåleren: Vandværk advarer om frostsprængninger

Johan Røhling er driftsleder og vandværksbestyrer i Ærøskøbing Vandværk og han anbefaler, at man holder øje med sin vandmåler, for det er nu vandskaderne kommer til at koste. Arkivfoto: Kim Rune.
Annonce

Ærø: Hård frost og et efterfølgende hurtigt tøvejr betyder, at man netop nu skal være holde øje med vandmåleren.

Det fortæller Johan Røhling, der er driftsleder og vandværksbestyrer i Ærøskøbing Vandværk, som lige nu mærker et højere forbrug i rørene, hvilket kan tyde på vand, der siver ud på grund af frostskader.

-  Jeg har haft ansvaret for vandværket i 30 år og ved det af erfaring. Og når man får sådan et frostvejr, som det har været, så er jeg bange for, hvad der sker, når der bliver tøvejr, siger han.

- For tyve år siden havde vi vintre, der var voldsomme næsten hvert år, så vi var vant til at passe på, men vi har jo ikke haft en vinter som denne i ti år, og der er huse, der har været frosne.

Ærøskøbing Vand leverer vand til Ærøskøbing, Tranderup, Vindeballe og Voderup, men anbefalingerne gælder hele øen.

- Man skal være obs, for hvis for eksempel der er en frostsprængning på et toilet, og det løber ud i kloakken, kan det koste en formue. Det gør man ved at holde øje med sin vandmåler og kontakte sin VVS-installatør, hvis der er mistanke. Man må gerne ringe til mig, men jeg har også søde og dygtige kolleger rundt på øen, informerer Johan Røhling, der udover sin post på vadnværket også er indehaver af Øens VVS.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce