Annonce
Langeland

Hjertestop: Alt tyder på et skifte

Alt tyder på, at ordningen med "Hjerteløberne" formentlig vil træde i kraft fra 1. maj næste år. Arkivfoto: Lasse Hansen
Alt tyder på, at ordningen "Hjerteløberne" kommer til at træde i kraft fra maj næste år. Sagen afgøres i det samlede regionsråd, når dette træder sammen mandag den 25. november sidst på dagen.
Annonce

LANGELAND OG STRYNØ: Alt tyder på, at Region Syddanmark skifter ordning, når der skal rykkes ud til hjertestop. Et markant flertal blandt de 17 medlemmer af forretningsudvalget følger indstillingen fra flertallet i præhospitalsudvalget om, at "Hjerteløberne" under Trygfonden får tildelt opgaven fra 1. maj 2020, viser mødereferatet fra forretningsudvalget.

Hermed stopper samarbejdet med Projektet "Danmark redder liv", tilknyttet akuthjælperordningen, som har sit udspring på Langeland.

De tre medlemmer af SF og Enhedslisten vil fortsætte med udkald af frivillige førstehjælpere til hjertestop via "Danmark Redder Liv".

Der bliver altså en forlængelse af samarbejdet med "Danmark redder liv" de første fire måneder af 2020, men så slutter det.

Sagen afgøres i det samlede regionsråd, når dette træder sammen mandag den 25. november sidst på dagen.

Flertallet i præhospitalsudvalget slår på, at "Hjerteløberne" har markant flere tilmeldte, og at det øvrige fire regioner i Danmark enten gør brug af denne ordning eller overveje at skifte til den. Så kan frivillige, der vil hjælpe, mens de opholder sig i en anden region, rykke med ud.

Omvendt hæftede Ida Damborg (SF) sig ved, at "Hjerteløberne" ikke stiller noget krav til folks kvalifikationer, og at det så at sige er nok at være ejer af en mobiltelefon for at kunne tilmelde sig ordningen. Desuden frygter mindretallet samt adskillige kritikere, ikke mindst på Langeland, at der kommer alt for mange fremmede i for eksempel et privat hjem, fordi man hos "Hjerteløberne" vil kalde 20 ud til et hjertestop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Pletskud: Udvidet borgerservice

Svendborg

Flere indbrud i virksomheder: Tyv smurte ketchup, kartoffelsalat og marmelade på vinduer

Annonce