Annonce
Langeland

Hjertemassage fængede: Børn blev instrueret på Langelandsfærgen

Lotte Frederiksen og Erik Sørensen demonstrerede hjertemassag på en genoplivningsdukke. Foto: Michael Lorenzen
Alene på en enkelt overgang var der seks børn i gang med attrap.

SPODSBJERG: Danskerne er blevet bedre til at redde liv de senere år, men færdighederne skal naturligvis læres. Derfor var der tilfredshed hos Dansk Folkehjælp, Lollandafdelingen, som i går deltog i den landsdækkende hjertestarterdag. På færgeoverfarten Spodsbjerg-Tårs var de i gang i seks timer med at fortælle og instruere.

- Vi har haft rigtigt mange børn igennem, og også nogle voksne. Børnene er meget interesserede og slet ikke forskrækkede over, at de skal trykke hårdt på genoplivningsdukken, når de skal lære hjertemassage, fortalte Erik Sørensen, som sammen med Lotte Frederiksen var afsted fra Dansk Folkehjælp, Lolland.

Alene på en af eftermiddagsafgangene fra Spodsbjerg var der seks børn henne at blive instrueret i salonen, hvor de to hjertereddere og deres udstyr var placeret sammen med diverse materiale om, hvordan man skal agere, hvis man oplever en person, som bliver ramt af hjertestop. Dels prøve en hurtig indsats, dels ringe efter hjælp.

På det tidspunkt havde man nok allerede haft 35-40 igennem hurtig instruktion, før turen gik videre ud i det efterårstunge regnvejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Ærø får en helt ny uddannelse: Marstal Navigationsskole åbner en færgeføreruddannelse i efteråret

Svendborg

Plejehjem åbner for flere besøg

Annonce