Annonce
Erhverv

Historisk transportvirksomhed konkurs: Følger en kedelig fynsk tendens

Transportfirmaet Erik Nielsen & Søn Transport A/S er gået konkurs. I et brev til medarbejderne skriver bestyrelsen, at de ikke længere kan betale for den daglige drift. Foto: Kim Rune Jessen
Den historiske transportvirksomhed Erik Nielsen og Søn Transport A/S, som i 125 år har haft base i Odense, er gået konkurs. Omkring 35 ansatte fyret. Samtidigt slår en rapport fast, at rekordmange fynske virksomheder gik konkurs i 2019.
Annonce

(Opdateret) Erik Nielsen og Søn Transport A/S, der blev grundlagt i 1894, er tirsdag gået konkurs. Det bekræfter direktør Steffen Schnejder Nielsen, der indtil da har siddet som fjerde generation i direktørstolen.

- Jeg har været sygemeldt i over et år, og virksomheden har været i en salgsproces, som på det seneste er blevet blokeret af en større kunde. Derfor har jeg truffet valget at indstille driften. Det er, hvad jeg kan udtale mig om lige nu.

- Det er selvfølgelig trist, at det skulle gå sådan, men jeg har som indehaver været sygemeldt i godt et år og var klar over, at jeg ikke var på vej til bedring, siger direktøren.

Virksomheden, som har til huse på Havnegade 65 i Odense, løser kran- og transportopgaver og har omkring 35 ansatte, som nu står uden job.

I de første 50 år af virksomhedens levetid var det især transport af korn, kul og trævarer omkring Odense Havn, som opgaverne omhandlede.

Igennem årene har virksomheden leveret transport til mange store kunder, og i 80'erne udviklede firmaet sig til at levere totaltransport med mange forskelligartede opgaver. Her fik de blandt andet Lindøværftet som kunde.

Avisen er i besiddelse af et brev, som de fyrede medarbejdere har fået af bestyrelsen. Her begrundes konkursen med, at virksomheden ikke længere kan betale for den daglige drift. Derudover opfordrer de medarbejderne til at kontakte deres A-kasse.

Annonce

Historisk mange konkurser

Konkursen for Erik Nielsen og Søn Transport A/S følger en kedelig tendens på øen. En helt ny rapport fra Dansk Erhverv og Experian viser, at 2019 indtil videre har budt på ekstraordinært mange konkurser på Fyn. Det forklarer salgsdirektør i Experian, Bo Rasmussen:

- 2019 har allerede nu – på trods af at 2019 endnu ikke er overstået – sat den triste rekord at være det år nogensinde, hvor flest fynske virksomheder blev erklæret konkurs. På nuværende tidspunkt – efter 11 måneder – er 419 fynske virksomheder blevet erklæret konkurs; det er flere konkurser end hele 2018. Den samme tendens ses på landsplan, hvor også mange virksomheder er blevet erklæret konkurs.

Kristian Skriver, økonom i Dansk Erhverv, forklarer, at de mange konkurser hænger sammen med, at der er manglende registrering af virksomhedernes reelle ejerforhold.

- Erhvervsstyrelsen oversendte i november sidste år cirka 7500 selskaber til skifteretterne med henblik på tvangsopløsning, fordi selskaberne ikke fulgte lovgivningen om at have registreret deres reelle ejere. Det har så betydet mange konkurser i marts og april i år, siger Kristian Skriver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce