Annonce
Fyn

Her gør de klar til genåbning mandag: Butikker forbereder sig på rykind

Kim Kristensen fra 3 Trin Ned i Nørregade glæder sig til at åbne mandag formiddag, præcis som alle de andre forretninger, som er en del af regeringens genåbningsplan. Foto. Birgitte Carol Heiberg
I Odense var mange forretninger enten allerede gjort klar eller ved at forberede sig på genåbningen mandag. Avisen har søndag taget en runde i byens centrum.

Odense: Tilbudsskiltene er tydelige og gjort klar, varerne ligger på hylder og borde, og måneders nedlukning er klar til at blive verfet væk, når mange forretninger i Odenses centrum mandag er klar til at åbne.

- Det er mega positivt, at vi får lov til at åbne, men jeg håber ikke, vi åbner for igen at lukke ned igen, lyder det fra Michael Kastbjerg, indehaver af herretøjsbutikken Butik Frederik i Vestergade i Odense.

I den forgangne uge var han og hans ansatte i gang med at forberede den store genåbning mandag, og det samme var tilfældet hos blandt andet Kim Kristensen, indehaver af tøjbutikken 3 Trin Ned i Nørregade i Odense.

Annonce

- Vi tog nogle aftener i ugens løb og fik shinet op, gjort rent, sorteret vinterkollektionen og fundet forårsvarerne frem, for vi sælger alt lige fra festtøj til arbejdstøj, siger Kim Kristensen.

Træt af at gå hjemme

Mandag formiddag står han og hans fire medarbejdere, som har været hjemsendt delvist på statens regning, klar til at byde kunderne velkommen. Selv om de har mødtes i den forgangne uge bag låst dør bliver det en ny og anderledes hverdag efter at have været coronahjemsendt.

- De har glædet sig til at komme ind og arbejde, for de er trætte af at gå hjemme. Vi laver ikke rabaldersalg, for vi kunne selvfølgelig skambyde vores varer, men det gør vi ikke, siger Kim Kristensen, der dog har sat nogle varer ned for at få ryddet op i bunkerne.

Siden nedlukningen den 23. december 2020 har han haft et varelager liggende for flere millioner kroner, og uden salg er der som bekendt heller ingen indtægt.

- Vi har ikke fået ret meget medlidenhed som frisørerne og andre brancher, selv om vi har et stort beløb liggende i varer, som gerne skal sælges, siger Kim Kristensen.

Annonce

Bytning af julegaver

Et stort varelager og mere på vej til forår og sommer ligger også hos Henrik Petersen, ejer af Skoringen i Vestergade. Han har også en afdeling i Tarup Center, som endnu ikke må åbne. Det må den i Vestergade, og her er han mandag formiddag klar med to dannebrogsflag til at byde kunderne velkomne.

- Vi er klar. Gulvet er vasket, varerne er her, og pigerne møder ind lidt tidligere mandag, siger Henrik Petersen begejstret over udsigten til, at kunderne nu igen kan komme i hans butik.

De to dannebrogsflag er klar til at blive sat uden for Skoringen i Vestergade, når indehaver Henrik Petersen genåbner mandag formiddag. Foto. Birgitte Carol Heiberg

En butikselev har i ugens løb hjulpet til med det praktiske forud for genåbningen, håndspritten er på plads, og restriktioner med højst 20 personer i butikken på én gang bliver håndhævet.

- Folk skriger på forår. De vil have nyheder, og jeg tror, mange af dem er understimuleret, så forhåbentligt kommer der mange, siger han.

En del kommer muligvis med julegaver, som skal byttes, eftersom alle forretninger har været lukket ned siden den sidste dag før jul, men Henrik Petersen opfordrer til, at ikke alle kommer farende den første dag. Julegaver kan nemlig byttes frem til den 17. marts.

- Jeg håber ikke, kunderne kommer på én gang, men udnytter tiden, så vi ikke bliver for mange i forretningen, siger han.

Også hos Butik Frederik opfordrer Michael Kastbjerg til, at kunderne har forståelse for den nye genåbning og butikkernes situation.


Jeg håber ikke, vi åbner for igen at lukke ned igen.

Michael Kastbjerg, indehaver af Mr. Frederik, Odense.
Annonce
Sport For abonnenter

Sport Fyn vurderer GOG: Farvel til en turbulent sæson

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Svendborg For abonnenter

Huset blev fyldt med skoldhedt vand: Mor til tre hjemløs efter voldsomt fjernvarmeuheld

Svendborg

Kæmpevindmøllerne spøger igen: Kommunen afsætter penge til en ekstern rådgiver

Navne For abonnenter

Hoteldirektør: Svendborg høster frugten af flere års investering

Langeland For abonnenter

Afgørelse om affaldsøer nærmer sig: Slaget skal stå ved kirken

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Fyn

Er du ikke blevet vaccineret endnu?: Fra næste uge falder antallet af vacciner markant

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Svendborg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Svendborg

Erhverv For abonnenter

Musikforeninger hjemløse efter salg af Arne B: - Vi har et stort problem

Podcast

Lyt til Mortens Madklub: Tre krydderurter fra Falsled Kro sætter duft på dit sommerkøkken

Annonce