Annonce
Ærø

Her er Ærøexpressens fartplan: Se her hvornår du kan hoppe på Ærøs nye færge

Arkivfoto.
Ærøxpressens sejlplan er klar, og der kommer seks til syv daglige ture om sommeren og fire til seks daglige ture om vinteren. Billetter kan bookes fra i næste uge, siger rederiets direktør.

Marstal: Ærøexpressen har offentliggjort sejlplanen for sin nye færge, og snart går rederiet også i luften med sit nye bookingsystem, siger rederiets direktør Søren Vestergaard.

- Jeg regner da med, at Förde Reederei Seetouristik i Flensborg (FRS) er klar til at åbne vores bookingsystem engang i næste uge, siger han.

Ærøexpressen bliver sat i drift 1. december på ruten Marstal-Rudkøbing, og FRS skal stå for bookinger og driften af færgen.

Som det ses i fartplanen, kommer Ærøexpressen til at sejle sin første tur klokken 6.30 fra Marstal, mens dagens sidste tur bliver klokken 21.30 fra Rudkøbing.

I sommerhalvåret kommer der seks til syv daglige ture, mens der i vinterhalvåret kommer fire til seks daglige ture.

Annonce
Sådan ser fartplanen for Ærøexpressen ud. Grafik: Mikkel Damgård Petersen
Grafik.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Dengang: Håndskrivende forfatter

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Godt initiativ af Ærøexpressen

Det er nogle entreprenante mennesker, der står i spidsen for Ærøexpressen. Først lykkedes det dem at skrue en forretningsmodel sammen, der har gjort det muligt at oprette ruten mellem Marstal og Rudkøbing, og nu har de ganske logisk tænkt et skridt videre. For hvad gør de gående passagerer, der skal videre til Svendborg, når først de er gået i land i Rudkøbing? De tager selvfølgelig en bus. Som Ærøexpressen har entreret med. Ja, det virker jo logisk, men derfra til at lave en økonomisk realistisk model er der et lille stykke vej. Fra at lave modellen til reelt at kunne føre den ud i livet er der yderligere et stykke vej. Men det ser ud til, at det bliver en realitet, at passagerer, der rejser fra Marstal til Rudkøbing, formedelst en merbetaling på 15 kroner kan blive fragtet videre til Svendborg. Det lyder overkommeligt. Og det lyder fornuftigt. Kunderne skal jo have den bedst mulige oplevelse og bedst mulige service. Tiden vil naturligvis vise, om modellen er interessant nok for tilstrækkeligt mange af passagererne på ruten. Men antallet af mennesker, der skal rejse med videre fra Rudkøbing til Svendborg, for at konceptet kan holdes bæredygtigt, er ganske begrænset. Seks passagerer for at være helt præcis. Det lyder som et forsigtigt og jordbundet skøn, og det er ganske fornuftigt. For det er svært at forudse hvor mange, der faktisk kan være interesseret i tilbuddet. Det bliver meget spændende at se, hvordan færgeruten bliver modtaget. Opbakningen har været stærk og imponerende - der skal en hel del til for at banke så stort et projekt sammen helt fra bunden. Samtidig er det også tydeligt, at der ikke hviles på laurbærene. Planerne fintænkes og udvides. Det er jo også sådan noget, der skal til, når et produkt skal optimeres, og det skal den slags projekter. Successen afhænger nemlig af, hvor stærk en pakke, kunderne kan få serveret. Og hver gang der bygges en forbedring på produktet, stiger sandsynligheden for, at det bliver en succes også. Om alt går vel sejles den første tur fra Marstal til Rudkøbing om en måneds tid, og der kan kun krydses fingre for, at alt går vel. Allerede nu er det dog værd at nikke anerkendende for det forarbejde, der er gjort, og de tiltag, der er sat i søen for at give passagererne den bedst mulige service. Det ser allerede nu lovende ud. Nu venter vi bare på jomfruturen.

Annonce