Annonce
Livsstil

Her er årets julekalendere

Holdet bag "Natholdets Julekalender lll". Fra venstre Carsten Berthelsen, Anders Breinholt og Søren Rasted. PR-foto: Lasse Olesen/ Pineapple/ TV 2
Jul er lig med traditioner, og for mange børn og voksne er det en tradition at tælle ned til juleaften med en julekalender på skærmen.
Annonce

TV 2

"Juleønsket" på TV 2

På TV 2 kan seerne få en gensyn med julekalenderen “Juleønsket” fra 2015.

Historien handler om Julie, der drømmer om at holde en juleaften med hele sin familie. Det ser som sædvanlig ikke ud til at lykkes, for forældrene har travlt med arbejde, og hendes storesøster skal holde jul hos sin biologiske mor.

Den unge Julie sender et juleønske mod himlen. Det bliver hørt, og Rafi, der er en engleaspirant, får til opgave at få hendes ønske til at gå i opfyldelse.

"Natholdets Julekalender 3" på TV 2 Zulu

For tredje gang er “Natholdets Julekalender” tilbage med Anders Breinholt, Søren Rasted og Carsten Berthelsen bag skærmen. Julekalenderen følger et fast format, hvor de tre mænd drikker en øl for hver “låge” i december. Optagelserne er skudt på én dag, så julestemning og beruselse følges ad helt indtil 24. december.

I år fokuserer julekalenderen på øl fra danske mikrobryggerier, og seerne kan selv smage med ved at købe Natholdets øl-julekalender. Læs mere på www.natholdetsjulekalender.dk.

Julekalendere på TV 2 Play

På TV 2 Play kan man fra 7. november streame flere julekalendere: "Jul i Valhal", "Alletiders jul" og "The Julekalender". For de yngste i familien er der ”Jul i Historiehulen”. Her bliver et juleeventyr på bedste slow-tv-facon læst højt med et nyt afsnit hver dag i december.

I TV 2s julekalender ”Juleønsket” følger seeren Julie (Olivia Hillingsø) og hendes familie - fra venstre lillebror Toke (Pelle Falk Krusbæk), mor Vigdis (Signe Skov), far Karsten (Esben Dalgaard) og Mie (Marie Boda). PR-foto: Ian Hansen/TV 2
Annonce

DR

"Julefeber" på DR1

Hvert andet år producerer DR en ny julekalender. Det betyder, at seerne i år for første gang kan se julekalenderen med titlen “Julefeber”. Den handler om Bjørn på 13 år. Han bor sammen med sin far og søsteren Gro i en lejlighed på Amager. Men ikke ret længe. For de bliver smidt ud 1. december, fordi faren skylder penge. I stedet for flytter den lille familie ind på loftet på Det Kongelige Teater, hvor Bjørns far arbejder. Her forsøger de at skjule sig.

Og så begynder der at ske mystiske ting med Bjørn. Når han hører julemusik, begynder han at danse.

“Julefeber” er lavet i samarbejde med Det Kongelige Teater. Det er Rune Schjøtt-Wieth, der er hovedforfatter, og julekalenderen bliver instrueret af Natasha Arthy, der tidligere har instrueret “Drengen de kaldte kylling” og “Forbrydelsen lll”.

"Nissebanden" på Ramasjang

På Ramasjang får de unge seere mulighed for at opleve den første julekalender om Nissebanden, som også er titlen, fra 1984. Her skal Nissebanden hjælpe julemanden, som har mistet sit gode humør. Hvis ikke Nissebanden finder det igen, vil julemanden ikke dele gaver ud til børnene juleaften. For de voksne kan julekalenderen være et gensyn med agentnissen A38, slotsnissen Hr. Mortensen, kammernissen Gemyse, skibsnissen Skipper, pulterkammernissen Lunte og den unge skovnisse Pil.

“Nissebanden” er skrevet af Flemming Jensen og Hans Dal, som også står for sangene, hvor den mest kendte er “Risengrød”-sangen.

Fra venstre er det Julie (Olivia Hillingsø), Rafi (Jonathan Lindinger) og Willy (Helmer Solberg) i ”Juleønsket”. PR-foto: TV 2
Problemenglen Rafi (Jonathan Lindinger) skal lære disciplin og medfølelse, før han kan få sin englestyrke og vinger. Så englerådet beslutter at sende Rafi på en opgave nede på jorden. PR-foto: Per Arnesen/TV 2
Julie (Olivia Hillingsø) ønsker sig én ting til jul: At holde juleaften med hele sin familie. PR-foto: Ian Hansen/TV 2
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Annonce