Annonce
Fyn

Her bruges nogle af pengene: Nye børnehuse og store klimamål

Politikerne er enige om, at der skal bygges et helt nyt Adamsminde i Morud, og at arbejdet skal begynde næste år. Arkivfoto: Betty Rasmussen
Morud kan se frem til at få et nyt børnehus. Et af de konkrete forslag, der er med i næste års kommunale budget. Her er otte punkter i det omfangsrige budget.
Annonce

Samtlige partier og en løsgænger i den nordfynske kommunalbestyrelse er enige om budgettet for 2021 og et overslag over de næste tre år. Her er otte nedslag i listen over, hvor politikerne vil bruge penge i de kommende år.

1 Nye huse til børnene

I de fire budgetår er der afsat 46 millioner kroner til Børnehuset Adamsminde i Morud og en ny specialinstitution i Søndersø. Først, i 2021 og 2022, kommer Adamsminde, hvor de nuværende bygninger skal rives ned og erstattes af nye. Den nye specialinstitution, der skal bygges i forbindelse med Søndersøskolen, skal erstatte det specialiserede dagtilbud Tigerhuset i Søndersø og specialklasserækken Regnbuen i Bogense. 26 millioner til projektet er afsat i 2023 og 2024.

2 Fem-kanten

I 2022 er der afsat 3,8 millioner kroner til ombygning og indretning af et videnscenter for demens på Plejecenter Bryggergården i Otterup. Her skal aktiviteterne fra daghøjskolen Fem-kanten rykke ind i tilknytning til aflastningspladser for hjemmeboede demente, der er indrettet på stedet. Flytningen frigør seks plejehjems-pladser på Vesterbo i Søndersø.

3 Seniorhuset

Seniorhuset i Otterup er med i budgetforliget med en hensigtserklæring om, at forligspartierne er enige om, at der skal skabes et nyt seniorhus, "gerne ved nybyggeri i nye og tidsvarende fysiske rammer". Det næste år skal bruges til at finde en placering til et nyt seniorhus, og så har politikerne lovet hinanden, at der ved næste års forhandlinger skal sættes penge af til projektet.

4 Klima

Politikerne har lovet hinanden, at Nordfyns Kommune som virksomhed skal være CO2-neutral senest i 2030, og at kommunen som geografisk område skal reducere CO2-udledningen med minimum 70 procent - og helst mere - i 2030. Der afsættes 550.000 kroner om året til at ansætte en klimakoordinator, der skal sikre, at de politisk fastsatte mål opfyldes og sikre en god kommunikation med borgerne. Desuden er der afsat 250.000 kroner om året til at opsætte el-ladestandere rundt omkring i kommunen.

5 Enebærodde

5,150 millioner kroner skal skaffe en blivende stormflodsikring af vejen til Enebærodde. Politikerne forventer, at lodsejeren også bidrager med penge til at sikre turister og lokale adgang til spidsen af odden.

6 Morud Friluftsbad

I 2022 er der afsat 4,5 millioner kroner til at renovere friluftsbadet i Morud. De kommunale kroner forudsætter, at Morud Friluftsbad/Morud Idrætsforening også selv finder midler til projektet.

7 Forsamlingshuse

To millioner kroner fordelt ligeligt over de næste fire år skal hjælpe kommunens forsamlingshuse med energirigtige anlægs- og vedligeholdelsesarbejder. Pengene kan tildeles sådan, at forsamlingshusene selv skal stille med et tilsvarende beløb til det arbejde, de søger støtte til.

8 Kulturen

Fordelt over tre år sætter budgettet 2,1 millioner kroner af til en renovering af Besættelsesmuseet i Beldringe. Beløbet forudsætter, at der kan skaffes yderligere finansiering fra eksterne fonde, for at planerne kan blive til noget. Desuden er der afsat 100.000 kroner til Historiecenter Otterup Geværfabrik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Torben frygter at havne i et sort hul: Skovrejsningsprojekt kan betyde syv måneder om året uden sol på grunden

Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Fyn

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Annonce