Annonce
Erhverv

Henrik er tidligere cateringejer og investerer nu selv: Det handler om tillid til personen

Henrik Nygaard, tidligere Kokken & Jomfruen-ejer, har lavet flere investeringer efter salget tilbage i 2016. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Henrik Nygaard har siden salget af Kokken & Jomfruen i 2016 investeret i andre firmaer. Han kigger især på personkredsen bag firmaet, når han beslutter sig for en investering. Kemien skal være i orden.

På et tidspunkt kan det blive aktuelt for webshoppen Det Glade Køkken at finde en investor. Det kan være i tilfælde, hvor firmaet skal vækste eller starte nye koncepter. Og måske står Nicoline Madsen Sjødahl en dag på tv i Løvens Hule og søger frisk kapital. Eller også spørger hun lokale investorer - som for eksempel Henrik Nygaard.

Han solgte i 2016 Catering Danmark, der inkluderede bl.a. Kokken & Jomfruen. Siden har han aktivt investerer i andre firmaer som en såkaldt "business angel".

Han er ikke et sekund i tvivl om, hvad der er noget af det vigtigste, når han skal tage stilling til en mulig investering.

Annonce

- Jeg ser på, hvem er det, der skal drive det. Hvad er det for en person eller kreds, som skal drive det fremover, fordi det er vi afhængige af. Vi kommer ikke og vil drive det. Vi kommer med noget kapital, viden, netværk og knowhow, som er med til at gøre virksomheden større, stabil eller mere kendt.

Han tilføjer, at den gode kemi mellem investor og virksomhedsejeren har afgørende betydning.

- Vi kommer ikke med kræfter i den daglige drift, og derfor er det vigtigt, at personen, der står bag og skal drifte det, er en, som vi har tillid til og tror på, at det er en opgave, de kan løfte.


Der er ikke ret mange investorer, der putter penge i noget og siger: værsgo og leg

Henrik Nygaard


Magten deles med andre

Firmaer, der ledes af en eller flere personer, har friheden til at bestemme selv. Henrik Nygaard gør opmærksom på, at hvis en investor vælger at investere i et givent firma, skal der være dialog mellem ejerne for at finde ud af retningen.

- De skal gøre sig godt og grundigt klar på, om de har interesse i at dele magten med andre. Der er ikke ret mange investorer, der putter penge i noget og siger: Værsgo og leg. De putter penge i noget, og så følger de op og er også med til at sætte agendaen for, hvilken strategi der skal der være.

I tilfældet med Det Glade Køkken, som ejes af Nicoline Madsen Sjødahl, har Henrik Nygaard ikke mulighed for at vurdere, om der er tale om en investeringscase. Han er heller ikke blevet spurgt, men han mener dog, at de fleste firmaer kan finde en partner.

- Der er altid mulighed for at finde investorer til næsten alle ting, hvis perspektivet ligger klart og er godt beskrevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Faaborg-Midtfyn

Går imod andre praktiserende læger: Faaborg-læge vil gerne vaccinere med skrottede vacciner - hvis myndigheder siger ok

Annonce