Annonce
Søsiden

Helt uden papirer: Bliv din egen lilleput-skipper

Omkring 100 timers hobby-hygge kræver det  for en modelbygger at udføre Samka - eller Caroline S - i størrelse 1:50. Foto: Rex-Schiffsmodelle
Tysk modelskibs-firma kan levere byggesæt til præcisionsmodeller af Det Sydfynske Øhavs kendte caroliner-coastere.

MARSTAL/SVENDBORG: Nærer du en drøm om at blive skipper på en veteran-coaster fra Det Sydfynske Øhav, er det muligt - endda helt uden papirer fra søfartsuddannelserne i Svendborg eller Marstal.

Til gengæld skal du acceptere, at coasteren du skal føre, skaleres fra virkelighedens godt 30 meter til en model på knap trekvart meter. Helt præcist 67 cm i skala 1:50.

Modellen, der kan gøre den fingernemme til lilleput-skipper, afskibes fra Christian Rex i Tyskland. Han er indehaver af Rex-Schiffsmodelle i Solingen og har et nært og mangeårigt kendskab til veteran-coasteren Samkas base, Marstal Søfartsmuseum:

Annonce

- Jeg har sjældent fået så meget gratis hjælp som fra museet. Et af mine Samka-sæt er også under bygning der, fortæller Christian Rex til Koøjet.


Jeg har også en svaghed for Skandinavien og sætter pris på, hvor stor indsats folk deroppe lægger i at bevare den maritime arv.

Christian Rex, modelskibsbygger, Solingen


- Et smukt skib

Når lige netop Samka er taget ind i udvalget af modelskibe, Christian Rex kan levere i samlesæt, har det flere forklaringer:

- På den ene side er Samka et meget smukt skib med meget afbalancerede linjer, og på den anden side er det meget tiltalende i sine farver. For det tredje er det stadig et aktivt museumsskib, som jeg har set flere gange i Marstal og til Flensborgs Dampf Rundum. Jeg har også en svaghed for Skandinavien og sætter pris på, hvor stor indsats folk deroppe lægger i at bevare den maritime arv.

- Samka er et smukt skib, siger modelbygger Christian Rex, Solingen. Samka er eneste danske skib i model-firmaets katalog. Foto: Rex-Schiffsmodelle
Annonce

100 timer med det rette håndelag

Caroliner-modellens komponenter er udført med høj præcision:

- De enkelte dele er ret små. Derfor vil jeg ikke uden forbehold anbefale sættet til en nybegynder, siger Christian Rex. Han skønner, at modellen med det rette håndelag kan udføres på omkring 100 timer.

Christian Rex fortæller i øvrigt, at kunder i Svendborg og på Falster er i gang med at bygge modellen i en version som Samkas søsterskib, Caroline S af Svendborg.

Byggesættet koster 290 euro. Modellen er konstrueret, så den kan flyde og der kan monteres motor samt radiogrej til fjernstyring.

Med modellen følger en omfattende vejledning.

Samkas laste- og lossespil på dækket - in miniature. Ill: Rex-Schiffsmodelle
Byggesætsektionen med Samkas agterdæk og dele af styrehuset. Ill: Rex-Schiffsmodelle
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Annonce