Annonce
Langeland

Helt særlig gæst: - Jeg elsker Humble Skole

Verner Hansen, ledsaget af skoleleder Merte Borch, fortæller eleverne historier om hans mange år ved Humble Skole i anledningen af skolens fødselsdag. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
Verner Hansen har både været elev og pedel på Humble Skole. Som pedel og tidligere mobbeoffer var han ikke kun interesseret i at vedligholde skolen. Han lagde stor vægt på at skabe trygge rammer for udsatte elever.
Annonce

Humble: I næsten hele skolens levetid har Verner Hansen beskæftiget sig med Humble Skole. Han gik på skolen i 1962, og i hans voksenliv blev han pedel på skolen. Men ikke en helt almindelig pedel. For med en fortid som mobbeoffer har det betydet meget for ham at skabe tryghed og tage hånd om udsatte elever.

I anledning af Humble Skoles 60-års jubilæum var Verner Hansen inviteret som særlig gæst.

- Jeg sætter stor pris på Humble Skole. Ja, jeg vil faktisk sige, at jeg elsker skolen. Da jeg arbejdede som pedel, så havde jeg gode inspektører, som lod mig styre mit arbejde, som hvis skolen var min egen, fortæller Verner Hansen, der stoppede som pedel i 2013.

Han husker, da han startede som elev i 8. klasse på skolen i 1963, og hvordan han aldrig troede, at han skulle sætte sine ben på skolen igen, da han efter et år gik ud af skolen for at arbejde. Men ca. 17 år senere blev dog han ansat, og han har fået et helt særligt forhold til skolen.

Verner Hansen fortalte eleverne om gamle dage.

Annonce

Respekt fra gamle dage

Da Verner Hansen gik i realklassen på Humble Skole, var skolegangen meget anderledes end i dag, fortalte han til de lyttende elever. Dengang samles klasserne i rækker foran hoveddøren, hvor man først blev lukket ind klassevis på skolen præcis kl. 8:05.

Han husker glædeligt, hvordan de fik Wienerbrød hver tredje måned og lyttede musestille til lærens historier.

- Det var et godt sted at gå. Der var en form for respekt på skolen, som du kan høre ved morgensamlingen foran hoveddøren. Jeg var selv ikke så stærk i skolen, så jeg gik ud og arbejdede efter 8. klasse, fortalte Verner Hansen, der ikke mener, at det er alt fra gamle dage, som er værd at tage med.


Han kunne få et flip og så løbe sin vej. De kunne sjældent finde ham igen, men jeg vidste altid, hvor han var løbet hen og kunne hente ham igen.

Verner Hansen


For selve håndteringen af eleverne var anderledes i gamle dage. Bland røverhistorierne til eleverne på skolens fødselsdag, fortalte Verner Hansen om den gamle pedel på skolen.

- Hvis vi ikke opførte os ordenligt, så kom hånden frem, og så fik vi en lussing. Det har jeg dog aldrig kunnet finde på. Jeg har nok kun en enkelt gang taget blidt fat i en øreflip, fortalte Verner Hansen fra talerstolen.

Annonce

Elevernes pedel

Selvom skoletiden på Humble Skole var kort for Verner Hansen, så holdt hans løfte om aldrig at sætte fødderne der igen dog kun til 1979, hvor han startede som pedel. Og udover at tage sig af skolen, tog han sig også særligt af de børn, der blev mobbet.

Verner Hansen har selv en fortid som mobbeoffer, og han ville ikke ville finde sig i at se det i skolegården i sin tid som pedel. Derudover tog han sig særligt af de børn, som havde det svært på skolen.

- Både inspektør og lærer spurgte mig tit, hvordan det kunne være, at der var så mange elever om mig frikvartererne. Det var jo, fordi jeg ville dem det bedste og lyttede til dem, siger Verner Hansen og fortsætter med en historie:

- Vi havde engang en elev, som kunne flippe ud, hvis lærerne sagde noget til ham. Han kunne få et flip og så løbe sin vej. De kunne sjældent finde ham igen, men jeg vidste altid, hvor han var løbet hen og kunne hente ham igen.

Verner Hansen ville desuden hellere end gerne stå ved siden af eleven, når han kom tilbage til en reprimande fra sin lærer. Og han gjorde det med glæde for at gøre eleven tryg. Denne tryghedsfornemmelse bredte sig også andre elever.

- Der er også en anden historie. Der var engang nogle elever, som havde ødelagt en rude på skolen. Ingen vidste hvem. Om aftenen stod der pludselig en gruppe elever og bankede på min dør. De fortalte så, at de var dem, og at de var flove over det. De havde åbenbart hittet ud, at jeg var til at snakke med, fortalte Verner Hansen stolt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Kræver undersøgelse: Erhvervsfolk vil have klart svar om broens forfatning

Fyn

Rabbits vinder drama i overtiden

Langeland

Pyromanerne på rådhuset

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce