Annonce
Fyn

Helt nyt initiativ: Sorggrupper på vej til yngre mennesker

Anne Lomholt er bestyrelsesmedlem i Selvhjælp Fredericia-Middelfart, der blandt andet holder til i Teglgårdsparken. Også her vil nogle af de sorggrupper, der bliver oprettet, mødes. Foto: Mia Harm Madsen
Selvhjælp Fredericia-Middelfart tilbyder nu sorggrupper til yngre mennesker, der har mistet en ægtefælle. Initiativet er helt nyt og kommer, fordi sorg ikke er ens hele livet igennem.

Middelfart/Fredericia: Sorgen kan bearbejdes på mange måder, men i Selvhjælp Fredericia-Middelfart vil man med et nyt initiativ hjælpe yngre mennesker, der gennemgår en sorg. Gruppen er tiltænkt folk under 50 år.

- Vi oplevede, at det var svært som 45-årig enke at sidde i en sorggruppe med folk over 70 år. Det er ikke den samme sorg eller det samme liv, så derfor lavede vi denne gruppe, hvor man skal være under 50 år eller deromkring. Vi ved, at de desværre er derude, siger Anne Lomholt, der er bestyrelsesmedlem i Selvhjælp Fredericia-Middelfart

For at blive optaget i sorggruppen skal man henvende sig til Selvhjælp Fredericia-Middelfart, hvorefter man bliver kaldt til en samtale, hvor det bliver vurderet, om man i sorggruppen kan tilbyde den rette slags hjælp.

Annonce

-Så finder vi ud af, om de passer ind i sorggruppen, eller om det er en anden slags hjælp, de skal have. Måske skal man have en snak med sin læge i stedet, siger Anne Lomholt, der også understreger, at det skal være mindt et halvt år siden, man har mistet.

- Efter et halvt år er man ovre "chokfasen". Det første halve år har man måske ikke lyst til at dele, fordi man selv skal finde ud af, hvor man er i sin sorg. Nogle er først klar til at deltage to år efter, de har mistet, og for os er det ligegyldigt, hvor længe siden det er - bare det er over et halvt år, siger hun.

Frivillige og tavshedspligt

Sorggruppen er et gratis tilbud, og det er drevet af frivillige fra Selvhjælp Fredericia-Middelfart

- Vi er frivillige og ikke professionelle, så man må ikke tro, at man får psykologisk vejledning. Det er en gruppe, hvor man er der, og man fortæller eller lytter. Vi har to frivillige til at styre gruppen og komme godt i gang, for det kan være svært at fortælle, hvordan man har det. Det er de samme otte, der deltager hver gang, og der er tavshedspligt for alle, fortæller Anne Lomholt, der også ser, at deltagerne fra sorggrupperne nogle gange vælger at ses, når møderne er slut.

Møderne skal egentlig starte i starten af april, men alt efter hvordan coronarestriktionerne ser ud på det pågældende tidspunkt, er starten endnu ikke endeligt fastsat.

Møderne vil være ugentlige og finde sted i Selvhjælp Fredericia-Middelfarts lokaler i både Middelfart og Fredericia.

Henvend dig endelig til Selvhjælp Fredericia-Middelfart, hvis sorggruppen er noget for dig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce