Annonce
Livsstil

Helle Troelsen: Rabarbertrifli med makroner og rørt cremefraiche

Foto: Helle Troelsen

Så længe det er rabarbersæson, er det bare med at spise løs af dem indtil sankthans. Dog er der en undtagelse.

I år har jeg nemlig plantet nye sorter af rabarber, og det er så fristende at trække stilke op, for der er mange på planterne. Men de har endnu ikke etableret sig, for rødderne er stadig tilpasset et liv i en urtepotte. De har ikke fået den karakteristiske tykke og grove rod, der gør en rabarberplante så stærk og livskraftig, at man næsten ikke kan tage livet af den.

Jeg har prøvet at grave en rabarberplante op og delt den tykke rod i flere stykker og genplantet dem. Efter lidt tid skød de med nye skud og voksede lystigt videre. Det kalder jeg en overlevelsesdygtig plante.

Annonce

De nye planter skal have tid og fred til at samle energi, så de kan udvikle kraftfulde rødder, der sikrer deres overlevelse i mange år fremover.

Rabarbertrifli er min favoritdessert. Særligt når den laves af helt friskhøstede rabarberstilke. Jeg bruger gerne jordbærrabarber, der har røde gennemfarvede stilke. Det giver så flot en farve til desserten, og man kan lave den bolsjestribet ved at lægge rabarberkompot og cremefraiche i flere lag.

Rabarber smager skønt med mynte, derfor har jeg brugt de spæde mynteblade som pynt på toppen.

Til fire personer

Jordbærkompot

7 lange stilke jordbærrabarber - er de små, skal man bruge det dobbelte

½ dl vand

½ dl sukker

Portvinsmakroner

8 makroner

8 spsk. portvin

Rørt cremefraiche

2 dl cremefraiche 18%

½ stang vanilje

Annonce

Sådan gør du

Skær bladene af rabarberstilkene. Skyl dem og skær dem i en halv centimeter tykke skiver. Rabarberne koges ved svag varme med vand og sukker, til de er møre. Overskydende vand hældes fra og gemmes til at styre kompottens konsistens.

Rabarberne stødes let med et piskeris og stilles på køl.

Vaniljekornene skrabes ud af stænglen og vendes rundt i cremefraichen.

Makronerne knuses i bunden af dessertglasset, som rabarbertriflien serveres i, og portvin hældes på.

Der fyldes ovenpå med rabarberkompot og rørt cremefraiche i fire ensartede lag. Desserten pyntes med en myntekvist. Serveres straks.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Politikere kræver handling fra minister og kommunen i Marco-sag: - Lad nu den familie flytte ind til deres barn

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Hvem er den store afslutter 5700 Summer?: Her er musikanmeldernes bud

Erhverv For abonnenter

Lynmanøvre i Svendborg: Assens-firma køber konkursramt skiltefabrik - og sælger den videre til tidligere ejere

Svendborg

Se videoen af måske kommende hotdogkonge: Robert slugte 15 hottere på 15 minutter

Svendborg

Små partier rykker sammen: SF og Alternativet i valgforbund til kommunalvalget

Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Livsstil

Vil du give et nap med? Vanrøgtede heste kommer til hægterne på fuldt booket internat

Faaborg-Midtfyn

Borgmester vil ikke føre personalesager i avisen: Skolebestyrelse tilgiver fyringstruet fagchef

Indland

Optag på uddannelser: Så mange får deres førsteprioritet

Ærø

Politiet rykkede ud: Sejler mistænkt for at være spirituspåvirket

Langeland For abonnenter

Mindre lodsselskab fra Spodsbjerg taber overskud, men er alligevel tilfreds:  - Vi har egentlig gjort det udmærket

Faaborg-Midtfyn

Ingen andre kunne hjælpe havarist ved Avernakø: Marinehjemmeværnet trak lystsejler fri efter syv-otte timer på grund

Annonce