Annonce
Livsstil

Helle Troelsen: Ugens opskrift på rabarber-cheesecake

Foto: Helle Troelsen

Denne opskrift på rabarber-cheesecake er en af mine favoritter. Det kan ses på den plettede, håndskrevne lap papir, som jeg fiskede op af mit kartotek med yndlingsopskrifterne.

Nu er det for alvor rabarbersæson. Og det er med at nyde deres saftige stængler i alverdens retter.

Rabarber anvendes mest som en frugt i kager og desserter, men er botanisk set en grøntsag. Den kræver noget sukker for at glide ned, men dens smag matcher så fint til både det søde og det salte køkken. Når vi rigtig kan vælte os i rabarber, så laves der rabarberkompot med ingefær, der er så lækkert til en sprødstegt kylling og nye kartofler.

Annonce

Rabarber indeholder oxalsyre, der kan få slimhinderne i munden til at føles tørre. Der er mindst oxalsyre i forårstiden og frem til midsommer. Derefter er koncentrationen større, hvorfor man ikke bør spise så mange rabarber efter sankthans.

Så det er nu, der skal høstes, bages og kokkereres med rabarber.

Ingredienser

Bund:

250 g digestive-kiks

75 g smør

Fyld:

350 g rabarber

2 dl vand

100 g sukker

4 blade husblas

400 g flødeost naturel

1 vaniljestang

3 spsk. sukker

3 æggehvider, pasteuriserede

3 spsk. sukker

Pynt:

2 dl rabarbersaft

3 blade husblas

Annonce

Sådan gør du

Smelt 75 g smør, knus digestive-kiksene og rør dem sammen med smørret. Pres det ud i bunden af en springform.

Fire blade husblas udblødes i koldt vand.

Rabarberne skylles og skæres i små stykker. De koges møre sammen med to deciliter vand og 100 gram sukker. Tag det af varmen og si mosen, så der løber to deciliter saft fra. Stil saften til side.

Den opblødte husblas knuges fri for vand og puttes i den varme rabarbermos, hvor der røres godt rundt, imens den smelter. Stil mosen til afkøling.

Imens røres flødeosten sammen med tre spiseskefulde sukker og kornene fra en vaniljestang, hvorefter den afkølede rabarbermos røres i. Æggehvider og tre spiseskefulde sukker piskes stive og vendes forsigtigt i til sidst. Hæld det over kiksebunden og stil kagen i køleskabet. Her skal den hvile i mindst et par timer.

Læg tre blade husblas i blød i koldt vand. Rabarbersaften lunes let. Den må ikke være varm. Den opblødte husblas knuges fri for vand og puttes i rabarbersaften som forsigtigt hældes over kagen, hvor det stivner som et rødt dekorativt gelelag.

Pynt eventuelt med spiselige blomster.

Annonce
Ærø For abonnenter

Hverken glamping eller hotel: Søbygaards fremtid er på plads

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Svendborg

Bøderegnen fortsætter: Politiet giver bøder til yderligere 10 bilister på Nyborgvej

Navne For abonnenter

Nekrolog: Inga Jønsson var et socialt samlingspunkt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Det ser uhyggeligt ud: Danmarks bedste motionsrute stinker af døde fisk

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Livsstil

Spørg Kjeld Bjerre: - Der er kommet hvide mærker på mine nylagte fliser

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Først erobrede de Svendborg Havn: Kammerateriet-kammerater åbner strandbar i Haderslev

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Svendborg

11 bøder på 40 minutter: Bilister blæser på vejarbejde

Ærø For abonnenter

Jens Weiss er gal: - Jeg kan ikke længere stå model til det her

Svendborg

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

Annonce