Annonce
Livsstil

Helle Troelsen: Ugens opskrift på fladbrød med spinat og ricotta

Foto: Helle Troelsen

I min iver efter at tømme fryseren for grøntsager fiskede jeg en pose spinat op. Jeg havde i overflod af spinat sidste år, for de blev sået i rækker mellem kartoflerne, da de blev lagt i jorden sidst i marts.

Spinat kan sås som noget af det første i køkkenhaven. Den kan endda tåle lidt frost, hvilket ikke er helt usædvanligt sidst i marts.

Spinat er sprængfyldt med vitaminer, og min tanke var, da de blev høstet, at de ville bringe glæde i løbet af vinteren, hvor man er lidt træt og trænger til energi.

Annonce

Det er ikke en klassisk vinterret, og den kan også tilberedes af frisk spinat, når de første blade høstes i maj eller starten af juni - alt efter hvordan foråret arter sig.

Vi har endnu ikke tømt lageret af hvidløg, så lige for tiden laves der næsten ingen retter uden hvidløg.

Det er første gang, at jeg har lavet denne ret helt uden inspiration nogen steder fra, blot en ”tænkt” ret, der ovenikøbet smagte godt. Så der var jeg heldig.

Til fire personer

4 fladbrød eller tortillas

250 gram spinat - frisk eller frossen

1 løg

3 fed hvidløg

250 gram ricotta

Revet skal af 1 citron

Et lille bundt bredbladet persille

Olivenolie

Salt og peber

Annonce

Sådan gør du

Bruges der frisk spinat, så skylles den og duppes tør med et rent viskestykke. Den frosne spinat tøs op og afdryppes i en sigte.

Løget skæres i tern og hvidløg i skiver. Persillen plukkes og hakkes groft. Olivenolie varmes op i en dyb pande. Løg og hvidløg steges møre, hvorefter spinat, citronskal og persille tilsættes. Det steges i et par minutter, hvorefter ricottaosten røres i og varmes op. Retten smages til med salt og peber.

Jeg har brugt tortilla som fladbrød, der blev ristet på begge sider på en varm pande med olivenolie.

En hel tortilla lægges derefter på en tallerken, halvdelen af fyldet fordeles ovenpå, og til sidst lægges endnu en tortilla. Den deles nu i kvarte. Det er en mættende ret, og to kvarte er nok til en portion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce